Arts escèniques Teatre i arts Teatre i dansa

La Sala Ramon Romagosa es vesteix de western aquest diumenge amb l’espectacle “Buffalo Bill”, de Ramon Madaula i la periodista Raquel Sans

La Sala Ramon Romagosa del Patronat Cultural i Recreatiu apuja el teló aquest diumenge amb una obra de renom “Buffalo Bill a Barcelona”, amb Ramon Madaula y Raquel Sans. L’obra començarà a les 19 h i les entrades tenen un preu de 10’75€. Ja sabeu que feu compra anticipada d’entrades, podeu beneficiar-vos d’abonaments especials. Heu d’entrar a www.entradescornella.cat o trucar al 93 377 02 12 (ext. 1462). 

L’espectacle narra una part de la vida de Buffalo Bill, el mític explorador i caçador de búfals, condecorat per les seves proeses en les anomenades guerres índies de mitjans del segle XIX a l’oest nord-americà, quan ja no quedaven búfals ni nadius per abatre. L’obra se centra en el moment quan Bill té la brillant idea de muntar un xou. Era una mena de circ que tenia com a protagonistes els supervivents de la conquesta de l’oest. Molt abans que el cinema creés el gènere de western, Buffalo Bill va recórrer el món amb el seu circ d’indis i de cowboys i va passar per Barcelona. Buffalo Bill es converteix així en una icona, el primer famós de la història; codificant les maneres, els costums i els patrons dels EUA. Amb ell, forma la jove nació nord-americana.

Raquel Sans, periodista i presentadora del telenotícies de TV3, puja a l’escenari per fer-li una entrevista pòstuma al llegendari cowboy. Junts, viatgen des de les grans planes del Far West fins a la Barcelona de finals del segle XIX. Un diàleg on es desgranen els motius pels quals l’ideal d’home rude i viril que encarnava Buffalo Bill sembla que no van entusiasmar a la Barcelona de l’època. Ramon Madaula escriu i interpreta el personatge i Mònica Bofill torna a dirigir el muntatge, després de l’èxit reeixit amb Els Brugarol.

Fitxa tècnica:

Autor: Ramon Madaula

Direcció: Mònica Bofill

Intèrprets: Ramon Madaula i Raquel Sans

 

A continuació, us presentem dos vídeos per contextualitzar aquesta obra de teatre:

Reportatge de TV3 sobre aquesta obra de teatre: 

 

 

Deixa un comentari