Destacat sota Exposicions i més

‘L’abcedari’ de Miquel Martí i Pol

Continua l'exposició de Miquel Martí i Pol a Cornellà de Llobregat.

La mostra es podrà visitar fins al 28 de maig, al Castell de Cornellà.

“Abcedari solidari. Homenatge a Miquel Martí i Pol” és el nom d’aquesta exposició, organitzada per l’Associació Cultural Òpera. Es podrà visitar fins al 28 de maig, al Castell, d’acord amb els horaris d’aquest equipament cultural.

L’exposició parteix de l’obra “Abcedari”, una joia solidària que va escriure el mateix Miquel Martí i Pol amb la complicitat del seu amic Ramon Besora, i que ara han versionat diferents artistes.

L’exposició està formada per diferents obres inèdites de poetes, d’escriptors i d’escriptores i d’artistes visuals, que, vint anys després, han creat aquestes interpretacions d’algun dels vint-i-sis haikus de Martí i Pol. D’aquesta manera, els passadissos del Castell es conformaran durant els propers mesos d’un constant joc de paraules inspirades en un dels poetes més rellevants de la llengua catalana.

UNA EXPOSICIÓ PER A ESTUDIANTS DE BATXILLERAT

La mostra està pensada per a un públic general, però és molt recomanada per als estudiants de batxillerat perquè és una manera de conèixer la rellevència de Martí i Pol.

A l’exposició, podrem observar com els seus poemes parlen de la vida interior, de la lluita contra un sistema que considerava injust i de la batalla contra l’esclerosi múltiple, malaltia que el va acompanyar durant més de trenta anys.

Com a dada curiosa, les seves obres (que són unes 40, aproximadament), han estat traduïdes al castellà, asturlleonès, portuguès, francès, alemany, anglès, italià, neerlandès, hebreu, eslovè, búlgar, rus i japonès.

Horaris de visita de l’exposició:

  • Diumenges i festius, de 10 a 14 h
  • De dilluns a divendres, de 10 a 14 h i de 17 a 20 h

També us pot interessar visitar l’exposició permanent del Museu Palau Can Mercader.

Deixa un comentari