Arts escèniques Uncategorized

‘L’amic retrobat’, a Cornellà

Es representarà el diumenge 14 de maig, a les 19 h, a la Sala Ramon Romagosa. Està inspirada en la premiada novel·la de Fred Uhlman.

La Sala Ramon Romagosa acull el diumenge 14 de maig l’obra de teatre titulada “L’amic retrobat”, inclosa en la programació del Cornellà Escènica. Començarà a les 19 h i encara resten algunes entrades disponibles. Aprofita els descomptes per la compra anticipada i estalvia’t fins a un 20% en el preu del tiquet!

El preu de l’entrada és d’11,30 euros.

La representació de la propera setmana és una de les grans obres d’aquesta temporada de la Sala Ramon Romagosa. Està inspirada en la coneguda novel·la de Fred Uhlman i escrita pel dramaturg Josep Maria Miró (guanyador de nombrosos premis, entre els quals destaca el Premi Nacional de Literatura Dramàtica, el 2022; i el Premi Max, a l’any 2019, com a millor autoria teatral per “Tiempo salvaje”).

Durant la representació, els tres actors protagonistes: Jordi Martínez, Quim Àvila i Joan Amargós.

L’amic retrobat explica la història de dos amics molt diferents, quan Hitler va arribar al poder el 1933. L’esclat del nazisme trenca l’amistat entre ells perquè un és jueu i l’altre és membre d’una de les famílies més aristocràtiques de Suàbia. Tot i ser amics d’escola, les seves diferències en aquest moment de la història mundial són insalvables.

L’obra està interpretada per tres actors: Jordi Martínez, Quim Àvila i Joan Amargós.

Basada en la novel·la de Fred Uhlman

L’arribada de Hitler al poder el 1933 posa punt final a l’amistat de dos companys d’escola. Un d’ells és jueu, l’altre és membre d’una de les famílies més aristocràtiques de Suàbia. Al llarg dels anys, ho havien compartit tot, però arriba un moment en què les seves diferències esdevenen insalvables. El jueu deixarà Alemanya per anar-se’n a Amèrica i oblidar allà el seu país nadiu i el seu gran amic. Trenta anys després, sense esperar-s’ho, el retrobarà novament.

Podeu demanar aquesta lectura en préstec a les biblioteques municipals de Cornellà!

Afegeix un comentari

Deixa un comentari