Arts escèniques Teatre i arts Teatre i dansa

L’Auditori aixeca el teló per rebre la gran Blanca Portillo!

Blanca Portillo és una de les grans artistes que aquesta temporada de tardor del Cornellà Escènica passarà pels nostres escenaris. Però, clar, tan conegut és el seu talent, que les entrades per assistir a la seva obra de teatre es van esgotar ràpidament.  Les persones que van ser ràpides, podran gaudir de la seva interpretació aquest divendres 18 de novembre, a L’Auditori de Cornellà, a “Silencio”, a partir de les 20 h.

L’Auditori aixeca el teló per rebre la figura de Blanca Portillo, guanyadora del Premi Goya a la millor actriu principal en la passada edició, ara interpretant “Silencio”, obra de Juan Mayorga, un dels grans del món del teatre que escriu i dirigeix aquest monòleg basat en el seu discurs d’ingrés en la Real Academia Española, el maig de 2019.

La trama ens situa en el moment en el qual el dramaturg ingressa a l’Acadèmia i pronuncia el seu discurs titulat Silencio. Els oients són els altres acadèmics, a més de familiars, amics, autoritats, desconeguts… Ha triat parlar del silenci en la vida i en el teatre repassant també silencis que ressonen en la seva memòria i en el seu cos.

Aquests silencis poden enfrontar-lo amb els de la seva pròpia vida i contagiar als espectadors aquesta sensació. Potser té, a cada moment, la temptació i callar. Potser el silenci, que suporta el discurs i sobre el qual el discurs indaga, posi el discurs en perill. Potser el més important sigui, per a qui pronuncia el discurs i per als que el reben, per sobre i per sota de les paraules, escoltar junts el silenci.

Blanca Portillo fa un autèntic recital de riquesa lingüística i amb moltes referències teatrals demostrant, un cop més, que és una de les millors actrius d’aquest país.

Fitxa tècnica:
Direcció: Juan Mayorga
Intèrpret: Blanca Portillo

 

LA RESTA DE LA PROGRAMACIÓ

Més enllà de l’actuació d’aquest divendres, la programació de tardor del Cornellà Escènica continua i encara hi ha entrades per als darrers espectacles. Per exemple, la propera setmana, passaran pel mateix escenari la companyia SDS Company amb el musical Barabana i la cantant Ana Guerra. Poden comprar les entrades anticipades aquí i beneficiar-se dels descomptes.

Deixa un comentari