Activitats familiars Esports i aire lliure

L’inici del Corpus

El tret de sortida del Corpus 2023, a Cornellà de Llobregat.

El ball de l’Àliga, el pregó i el Corndefoc es portaran a terme, com sempre, a la plaça de l’Església, davant de l’Ajuntament. Són les activitats que donen el tret de sortida, a partir de les 21.10 h, del dijous 8 de juny.

Tenim preparada una de grossa per aquest Corpus i una de les activitats més esperades és el tret de sortida de la festa major, que aquest any serà el dijous 8 de juny. Com sempre, el ball cerimonial de l’Àliga i el pregó són les primeres activitats, que començaran a partir de les 21.10 h.

BALL CERIMONIAL DE L’ÀLIGA DE CORNELLÀ

Quan la plaça de l’Església ja estigui plena de gom a gom, amb el so de la gralla, l’Àliga de Cornellà farà els primers passos que inicien la nostra celebració popular. Com sempre, són les seccions de l’Àliga de Cornellà i els Grallers de l’Agrupació Sardanista de Cornellà els qui organitzen aquesta cerimònia popular catalana, a partir de les 21.10 h.

Per cert, aquest any, es podrà seguir en directe des de casa o des de qualsevol lloc del món, a través del nostre canal de Youtube i a través de les nostres xarxes socials perquè farem la retransmissió en directe.

EL PREGÓ

Tot seguit, a les 21.15 h, els pregoners i la pregonera iniciaran els seus discursos d’inici de Corpus, des del balcó de la Casa de la Vila. Com ja hem explicat en altres articles, una de les novetats de la festa d’enguany és que serà més inclusiva que mai i, per aquesta raó, els pregoners seran persones amb algun tipus de discapacitat.

Els encarregats de donar el tret de sortida a les colles i a les bèsties de foc de Cornellà seran: José Manuel Serrano (alumne de l’Escola d’Educació Especial Virolai), Fernando Olaya (usuari dels tallers de l’entitat Aprodico), Pepo Vinueza (atleta) i Maite Cidre (una de les supermamis de Cornellà).

El pregó s’interpretarà en llengua de signes per a persones amb discapacitat auditiva i també es retransmetrà en directe a través del nostre canal de Youtube i de les nostres xarxes socials.

CORNDEFOC 2023

I després del discurs, ara sí que comença la gresca i la disbauxa amb la cercavila de colles i de bèsties de foc de la ciutat. Serà a partir de les 21.35 h, des de la plaça de l’Església. El primer serà el llançament de la fogonada, amb la participació de: Factoria de Foc de Cornellà, Cerverus, Diables de Cornellà, Drac Cornut de Cal Borni, Diables de Cua, Dracs de la Cua de Drac, Ball de Diables de Cornellà i Drac Enforcat de Cornellà. Aquestes són les colles locals i també n’hi ha de convidades: Diables de Sant Antoni, Colla adulta El tro de falguera foc i tabals, i la Colla diables de Sant Joan Despí. El correfoc de Cornellà està organitzat pels Diables de Cornellà, per Foment de Cultura Popular de Cornellà

La cercavila farà el recorregut habitual: sortida des de la plaça de l’Ajuntament, passant pels carrers de Mossèn Jacint Verdaguer, de Menéndez Pelayo, la plaça de Lluís Companys, el carrer de Rubió i Ors, la rambla d’Anselm Clavé, el carrer de Verge del Pilar, de Josep Cuxart i finalitzarà, de nou, a la plaça de l’Ajuntament.

Els consells de seguretat són els de sempre: no es poden portar petards ni coets propis per sumar-se a la festa de foc, cal portar roba de cotó, mànigues llargues i gorres per evitar cremar-nos amb les espurnes, també està prohibit llençar aigua des dels balcons i si, per qualsevol circumstància, s’encén la roba, cal tirar-se a terra i rodar per apagar les flames. Cal tenir en compte que hi haurà un dispositiu especial de seguretat, però que el públic participant és responsable en primer i únic terme dels accidents que puguin partir durant el Corndefoc.

Afegeix un comentari

Deixa un comentari