Activitats familiars

Nit de Bruixes

Nit de Bruixes a Cornellà de Llobregat.

Foment de Cultura Cornellà organitza el 31 d’octubre, a la plaça de Catalunya, la seva particular Nit de Bruixes on se celebra, de manera pagana, aquest dia. La celebració començarà a les 19 h i està oberta per a tothom.

Es diu popularment que la nit del 31 d’octubre és una nit misteriosa. Tant les diferents religions com les persones paganes celebren aquest dia amb diferents rituals vinculats amb el culte als morts.

Ben coneguda és, per exemple, la tradició mexicana de la Nit de morts, on les famílies celebren sopars amb els plats preferits dels seus éssers estimats difunts i es disfressen amb el rostre de ‘catrina’ per semblar-se a la mort.

Als Estats Units també celebren la nit dels morts, però amb un caire més festiu que emotiu i els nord-americans es disfressen i celebren festes on no poden faltar els dolços, els elements de por i la beguda.

A casa nostra, i degut a la tradició cristiana, típicament se celebrava la Nit dels Difunts, amb una missa de revetlla del Dia de Tots Sants (l’1 de novembre, festiu). El temps, la globalització, la pèrdua de les tradicions catòliques o, fins i tot, l’impacte de les xarxes socials han evolucionat molt i, a hores d’ara, el 31 d’octubre hi ha una barreja de tradicions que combinen la Castanyada, amb el culte als morts i la festa de por. I, a Cornellà que ens agrada molt això de celebrar, ens sumem a totes les propostes. Per aquesta raó, un any més, l’entitat Foment de Cultura Cornellà, amb el suport de l’Ajuntament de Cornellà, organitza la seva Nit de Bruixes!

En aquesta festa, on poden assistir totes les famílies, hi participen les diferents colles de Foment de Cultura i és una manera molt espectacular de gaudir d’aquest dia. La trobada es portarà a terme a la plaça de Catalunya, a partir de les 19 h. Us animem a venir disfressats per  crear més misteri i, fins i tot, una mica de por!

Tal com va succeir l’any passat, la plaça de Catalunya es transformarà en un autèntic espai de bruixes, on el misteri i la por seran protagonistes. L’entitat crearà un Jardí Màgic que podrà ser visitat pels assistents i, al llarg de la trobada, a banda de fer el recorregut per aquest espai tenebrós, hi haurà tabalada i la invocació de les bruixes.

Afegeix un comentari

Deixa un comentari