Activitats familiars Arts escèniques Exposicions i més

Plena activitat en els centres cívics

Cursos de centres cívics a Cornellà de Llobregat.

Aquest mes finalitza el termini per matricular-se en els tallers de la Xarxa de Centres Cívics de Cornellà i, entre les propostes, n’hi ha de gratuïtes. Aquest divendres 29 de setembre, en el centre cívic de Sant Ildefons hi ha un taller de ciència per a infants, de franc; i en el centre cívic de la Gavarra també hi ha moltes propostes que encara tenen alguna plaça disponible.

La Xarxa de Centres Cívics de Cornellà està a punt de començar la seva activitat, però encara resten places disponibles que són molt interessants! Un exemple és el taller de microscòpia que desenvolupa el Centre Cívic de Sant Ildefons aquest divendres 29 de setembre, a partir de les 18 h, per a infants d’entre 6 a 12 anys, totalment gratuït; o el taller de costura creativa o de brodat, del Centre Cívic La Gavarra, que comença la setmana vinent i que ensenya a cosir la nostra pròpia roba o personalitzar jerseis, entre altres moltes utilitats!

LA VARIETAT D’OFERTA GRATUÏTA DEL CENTRE CÍVIC DE SANT ILDEFONS

El Centre Cívic de Sant Ildefons posarà en marxa aquest trimestre 27 tallers diferents. Alguns tenen una dura trimestral i d’altres són activitats puntuals. L’equipament els divideix en sis branques: ‘gastronomia’, ‘fotografia, art i pintura’, ‘música i ball’, ‘cos i ment’, ‘tallers de ciència’ i ‘tecnologia, sostenibilitat i idiomes’. I un aspecte molt destacat d’aquest centre és que la gran majoria de les seves propostes són gratuïtes.

D’aquesta manera, la ciutadania podrà desenvolupar un curset de cuina pràctica (d’octubre a desembre) o gaudir de les cuines del món, el dimecres 4 d’octubre, a partir de les 18.30 h, aquest darrer curs de manera totalment gratuïta.

També podem aprendre a ballar sevillanes, danses orientals, balls de saló o, com a curiositats, danses tradicionals del Perú o de l’Equador. I podem fer ioga, també totalment de franc, els matins de dilluns, de 10 a 11.30 h, des del 2 d’octubre fins al 20 de novembre, per començar la setmana d’una manera més relaxada.

Ara que està tan de moda la neteja amb productes naturals, el Centre Cívic de Sant Ildefons ens ofereix un taller, gratuït també, el dimecres 18 d’octubre, de 18.30 a 20 h. A més de cursos d’informàtica bàsica o d’ús de telèfons amb internet, també de franc.

Una proposta molt interessant i pensada per als més petits són els tallers de ciència. Són activitats d’un dia, gratuïtes, que tenen la voluntat d’apropar diferents aspectes de la naturalesa o de la tecnologia entre els més joves, d’una manera lúdica i planera.

Una d’aquestes propostes s’organitza aquest divendres 29 de setembre, de 18 a 19 h, per a nens i nenes d’entre 6 a 12 anys. Es tracta del taller de microscòpia, que ensenyarà a fer servir un microscopi i interpretar allò que veiem a través de les lupes.

I una de les propostes més emblemàtiques del Centre Cívic de Sant Ildefons és el seu taller de fotografia analògica, que posteriorment ens permet gaudir d’una exposició dels millors treballs presentats. Aquest curs, però, no és gratuït. Té un preu de 78’35 euros el trimestre (al qual es pot aplicar un abonament del 40 %). Aquest curs comença el dilluns 2 d’octubre i finalitza el 13 de desembre, en horari de tarda, els dilluns i els dimecres.

El curs de fotografia analògica té molt bones crítiques i, de fet, els alumnes repeteixen perquè se senten molt motivats. Un exemple és l’Alfons Piñero, veí de Barcelona i alumne del taller de fotografia analògica des de 2019. Ve expressament a Sant Ildefons perquè està encantat del curs, de la professora i de les instal·lacions del centre cívic.

Em motiva molt aquest curs perquè està molt bé en relació qualitat-preu, però, a més, el laboratori és de molta qualitat. Soc de Barcelona i vinc expressament perquè la docent és fantàstica. La Luisa Silva et treu molt de dintre i t’enganxa. A més, l’ambient del centre cívic de Sant Ildefons és molt bo”, confessa l’Alfons.

EL CENTRE CÍVIC LA GAVARRA, L’EQUIPAMENT MÉS VETERÀ

El Centre Cívic La Gavarra és l’equipament més antic de la Xarxa de Centres Cívics de Cornellà. Aquest equipament ofereix 17 tallers aquest trimestre que també es divideixen en branques diferents: ‘educació artística’, ‘confecció i creativitat’, ‘cos i ment’, ‘idiomes i més’.

Una de les seves propostes més consolidada és el taller d’art, a càrrec de l’artista cornellanenc Evaristo Benítez. Aquesta activitat comença el dilluns 2 d’octubre i s’allarga fins al 21 de desembre. Com és una de les més interessants d’aquest equipament, hi ha diferents horaris: dilluns i dimecres, de 18 a 19.30 h o de 19.30 a 21 h; i dimarts i dijous, de 18 a 19.30 h o de 19.30 a 21 h. Aquesta és la proposta més cara del centre cívic: té un preu de 104’35 euros (amb un descompte que pot arribar fins al 40 %).

La Montserrat Suñé és una de les alumnes d’aquest curs més veteranes. Porta catorze anys, aproximadament, aprenent tècniques artístiques de la mà de l’Evaristo. Explica que, primer, es va apuntar per la comptabilitat horària del taller amb la seva feina i per la proximitat amb casa seva, però després de tants anys, assegura que mai es deixa d’aprendre.

Vaig començar perquè m’agradava l’art i perquè coneixia l’Evaristo i sabia que era bon mestre. Ara, després de tants anys, em vaig reenganxant perquè el professor és de bon tracte i té nivell, i això fa que no acabi mai d’aprendre”, assegura Montserrat.

A banda del curs d’art, també n’hi ha de més econòmics i, fins i tot, gratuïts, com el curs titulat ‘Un aprofundiment en la vida quotidiana dels antics egipcis’, del 27 de setembre al 20 de desembre, els dimecres, de 1730 a 19.30 h; o el taller de conversa en anglès en grup, els dilluns, de 18 a 20 h.

El Centre Cívic La Gavarra és l’únic de Cornellà que ofereix tallers sobre costura, a través de l’entitat Gent i Futur (l’antiga associació Amigues de la Moda). A través de la seva col·laboració, podem aprendre tècniques de patronatge –amb sortida professional-, costura creativa, tall i confecció, i brodat. De fet, aquest darrer taller està també molt de moda gràcies a Instagram i Pinterest, ja que podem personalitzar diferents peces de roba, només posant els nostres noms, les nostres inicials o allò que desitgem i que, si es demana a persones externes, pot arribar a costar un ull de la cara!

I no ens podem oblidar del taller de risoteràpia que desenvolupa el ja carismàtic Miguel Ángel Vellarino. Gràcies a ell, els dilluns, de 19.30 a 21 h, ens podem fer un tip de riure i desestressar-nos.

Si en voleu saber més, aquí trobareu més informació.

2 Comentaris

  • Buenos días, Encarna:

    esta noticia es de septiembre de 2023, por lo tanto, la programación ha variado un poco. Esta semana hemos publicado una noticia que trata, justamente, de la nueva programación de los Centros Cívicos para este trimestre de 2024.
    En dicha programación, no constan excursiones o salidas, salvo que los profesores de los cursos tengan alguna prevista dentro de sus clases. Le animo a que llame al centro cívico y les haga a ellos esa pregunta directamente. El teléfono de contacto es el 93 375 63 29.

Deixa un comentari