Activitats familiars Arts escèniques Conferències General Teatre i arts

Presentació dels curtmetratges dels tallers de Cinema Concèntrica

El proper 13 de juny a les 12h a l’Auditori Sant Ildefons de Cornellà el programa de forment de les arts audiovisuals “Concèntrica. Mirades fora d’òrbita” presenta els curtmetratges que han realitzat els alumnes dels tallers de cinema en aquest curs 2021/2022.

Agafa la càmera i vola! és un projecte liderat pel col·lectiu de realitzadors audiovisuals i docents Fuera de Campo i va néixer al 2010 amb la il·lusió de desenvolupar i potenciar el cinema com a eina pedagògica i d’integració social.

L’objectiu d’aquests tallers és que els alumnes aprenguin nocions del llenguatge audiovisual per realitzar conjuntament una pesa de creació; així com fomentar el treballar en equip,  recuperar la motivació, autoestima i potenciar els seus talents a través del cinema,  un art que ofereix un ampli ventall d’oficis i professions on poden especialitzar-se.

El mitjà audiovisual és cada cop més importat a la nostra societat. Vivim en un temps on la imatge és la principal font d’expansió i comunicació, present en qualsevol àmbit, en especial el socio-laboral. Per aquest motiu, es una forma d’expressió que els joves han de conèixer i dominar.

En aquesta nova edició del programa han participat alumnes de primària de l’escola Suris i dels centres educatius IES Maria Aurèlia Capmany, l’IES Miquel Martí i Pol, l’IES Esteve Terrades i l’Escola d’Oportunitats Fundació el Llindar. Alguns alumnes de 3er i 4t d’ESO formen part del Programa de Diversificació Curricular que porta per nom “Jo si puc”, destinat als joves que ha presentat dificultats al primer cicle d’ESO i engeguen una formació amb una metodologia específica i personalitzada, amb una perspectiva transversal dins l’itinerari curricular de l’alumne. Així mateix, alumnes del batxillerat artístic del Maria Aurèlia Capmany i de batxillerat de l’ IES Miquel Martí Pol  que cursen l’assignatura de “Cultura Visual”, han integrat aquests tallers com part del programa docent.

Agafa la càmera i vola! Obre l’oportunitat a través dels seus tallers de cinema, de crear un pont per connectar als joves participants amb el seu entorn social i laboral i de créixer i auto  realitzar-se a través del setè art.

Deixa un comentari