Arts escèniques

Recomanacions de llibres

Recomanacions literàries per Sant Jordi a Cornellà de Llobregat.

L’equip de professionals de les cinc biblioteques municipals de Cornellà ha elaborat una llista de lectures per aquest Sant Jordi.

Les Biblioteques Municipals de Cornellà han preparat una llista de llibres recomanats per aquest Sant Jordi. Són propostes per a totes les edats i que, a més, podeu demanar de préstec en qualsevol de les cinc biblioteques municipals de la nostra ciutat. Si no sabeu quin regalar aquest 23 d’abril, preneu nota!

Fill d’un malparit, de Sorj Chalandon ; traduït del francès per Josep Alemany

Barcelona : Edicions de 1984, 2023

«El teu pare, durant la guerra, estava del bàndol dolent», «l’he vist vestit d’alemany». Aquestes paraules, dites pel seu avi,  ofegaran l’autor durant molts anys. Aquest llibre és el testimoni de la lluita de Chalandon per reconciliar-se amb un  pare que va vestir cinc uniformes diferents durant la Segona Guerra Mundial, des de la SS als Franctiradors i partisans. Una novel·la trasbalsadora que uneix intimitat i universalitat, emoció i despit.

La Ciudad y sus muros inciertos, d’Haruki Murakami

Barcelona: Tusquets, 2024.

Murakami torna a nosaltres sis anys després de la seva darrera novel·la amb una història d’amor atípica. Un relat melancòlic i a la vegada misteriós, on un jove s’enamora d’una noia enigmàtica que li parla d’una ciutat emmurallada on ella creu que es troba la seva veritable persona. Al cap d’un temps els seus camins se separaran, però ell descobrirà que la ciutat descrita existeix, però d’una manera que no imagina. Com ja va fer amb la cèlebre Tokio Blues (Norwegian Wood), en aquesta obra també ens commou tractant els primers amors durant la joventut i el dolor que hom pot trobar.

La Ley de los cerros, de Chris Offutt

Barcelona : Sajalín Editores, 2024

Chris Offutt (Haldeman, Kentucky, 1958) coneix com ningú la zona dels Apalatxes, el lloc que el va veure néixer, és per això que bona part de les seves novel·les s’ambienten en aquesta zona, un univers hostil on les persones viuen existències dures, marcades per la marginalitat, l’alcoholisme, la insatisfacció i una desconfiança acèrrima cap al que és extern.

El protagonista d’aquesta obra, en Mick Hardin, haurà d’ajudar la xèrif del comtat, la seva germana Linda, a resoldre l’assassinat del millor mecànic de cotxes de carreres locals. Una novel·la negra amb aires de clàssic, protagonitzada per un antiheroi que s’haurà d’enfrontar, no només als particulars costums del seu poble natal, sinó també a les seves pròpies contradiccions.

Corazón de acero, de T. Kingfisher

Barcelona: Oz Editorial, 2023

Halla, una vídua que no en té ni cinc, descobreix que és l’única hereva d’un vell oncle polític al qual cuidava. És per aquest motiu que és segrestada per la seva família política que vol quedar-se amb tota la seva fortuna sotmetent-la a tota mena d’intimidacions i amenaces. Per això, ha decidit que abans de cedir als seus xantatges, prefereix treure’s la vida amb una espasa del seu difunt oncle. El que no sap l’Halla és que aquesta espasa està encantada i dintre seu està atrapat un guerrer immortal, el Sarkis, que estarà disposat a protegir-la i ajudar-la amb la seva herència, encara que l’Halla amb la seva inexperiència no li posarà gens fàcil.

Una divertidíssima novel·la juvenil de fantasia amb molt bon humor, aventures, màgia i alguna història d’amor inesperada.

WOW: descobreix les extraordinàries fites de la ment humana, de AI Caramba! Col·lectiu

Barcelona: Zahorí books, 2023

Un llibre, fet en col·laboració amb la intel·ligència artificial, amb el que viatjarem al llarg de la història descobrint els moments en els quals la ment humana ha canviat la vida de les persones. Il·lustrat amb uns dibuixos molt realistes i suggerents. Un regal imprescindible per a nens i nenes que volen saber més.

Deixa un comentari