Arts escèniques

San Ildesound 2023

La plaça de Sant Ildefons acull la tercera edició del San Ildesound 2023.

Les Nits d’Estiu s’estrenen amb una nova edició del San Ildesound. Serà aquest dissabte 1 de juliol, a partir de les 18 h, a la plaça de Sant Ildefons.

Les Nits d’Estiu és la programació cultural de Cornellà que fa servir espais a l’aire lliure per gaudir del bon temps quan marxa el sol i així no fa tanta calor. Doncs bé, una de les propostes estrella d’aquesta programació estiuenca és el San Ildesound.

Durant el festival, també hi ha tallers infantils.

És un festival de cultura urbana amb tallers, música, molt de ritme i la presentació en exclusiva de la cançó creada per joves que participen en el projecte ‘Impuls de Barri’, on col·laboren la banda Llobregat Block Party, els educadors de medi obert del barri i el Pla Director Comunitari de Sant Ildefons.

IMPULS DE BARRI

El grup Llobregat Block Party.

La celebració del San Ildesound és el resultat del projecte ‘Impuls de barri’. És una iniciativa artística que té l’objectiu d’estudiar certes temàtiques que envolten Sant Ildefons a través de sortir al carrer i fer entrevistes a la població que hi conviu. En aquest sentit, els joves participants ha treballat, des del maig, en la creació col·lectiva d’una peça artística… una cançó que es presentarà aquest dissabte al San Ildesound i que interpretaran els joves que estan participant.

Durant les setmanes prèvies a l’estrena de la cançó, el grup ha aconseguit un grau més alt de sentiment de pertinença al barri on viuen, així com l’aprenentatge de com fer l’estudi d’una problemàtica o un interès i canalitzar-lo de manera artística. Durant el transcurs del projecte, els professionals de l’associació Llobregat Block Party han desenvolupat diferents tipus de  tallers (tècniques vocals, història de la música, com estudiar una població, quines necessitats o demandes consideren que té aquesta població, entre d’altres).

PROJECTE MUSICAL SANILDESOUND

El Llobregat Block Party és un grup de joves obert que es troba tots els dilluns, de 18 a 20 h, a l’Oficina Jove. Aquest grup parteix dels joves del barri de Sant Ildefons que van organitzar la 2a edició del Festival SanIldeSound el 2022 i que ara tornen a preparar la 3a edició.

En definitiva, el San Ildeouns és un festival de cultura urbana al qual trobarem concerts, tallers, microobert i exhibicions de dansa urbana i muralisme. Com a novetat d’aquesta 3a edició, es presentarà la cançó que s’ha creat dins el projecte d’Impuls de Barri.

Afegeix un comentari

Deixa un comentari