Arts escèniques

Tornen les Nits d’Estiu

Tornen les Nits d'Estiu a Cornellà de Llobregat aquest 2023.

Aquesta programació cultural es desenvolupa de l’1 al 28 de juliol, en diferents espais a l’aire lliure de Cornellà i amb 26 propostes diferents per a tots els públics. Els escenaris són el Castell, les places de Sant Ildefons, de Catalunya i de l’Església, els parcs de Can Mercader i de la Ribera, la Sala Ramon Romagosa, la carretera d’Esplugues i l’espai de La Caldereria.

Aquesta setmana, acomiadem el juny i donem la benvinguda al mes de juliol i això, a casa nostra, només pot significar una cosa: COMENCEN LES NITS D’ESTIU. I què són les Nits d’Estiu? Doncs, molt senzill, és l’oportunitat perfecta per escoltar bona música, viure concerts en directe, gaudir d’una bona pel·lícula a la fresca o conèixer diferents propostes culturals, sense passar calor, però a l’espai lliure de la ciutat.

La programació de les Nits d’Estiu d’aquest 2023 incorpora les propostes més tradicionals, com són: el San Ildesound, les sessions de Cinema a la fresca, el festival Dansafolk i els concerts en diferents espais; però l’edició d’enguany també ens porta alguna novetat: la nit de Micro obert per conèixer nous talents cornellanencs (el dimecres 12 de juliol, a les 20 h, al Castell) i una visita guiada pel taller de l’artista cornellanenc Jordi Rocosa (el divendres 28 de juliol, en dos passis a les 18 i a les 19.30 h, amb inscripció prèvia a través del grupstendhal@gmail.com)

DUES SESSIONS DE ‘CINEMA A LA FRESCA’

Aquest any, tindrem quatre projeccions de pel·lícules i d’estils molt diferents. La primera serà “TOP GUN MAVERICK”, el dimecres 5 de juliol, a les 22 h, a la plaça de Catalunya. És la segona part de la popular pel·lícula de Tom Cruise que ha batut rècords en els cinemes de tot el món i que ara podrem gaudir, entre els nostres veïns i veïnes, amb unes crispetes o un gelat, a la fresca de les nits dels primers dies de l’estiu.

I la segona serà “TODO A LA VEZ EN TODAS PARTES”, que es projectarà a la plaça de Sant Ildefons, el dimecres 12 de juliol, a partir de les 22 h. És una comèdia carregada d’acció per a majors de 16 anys. Una proposta més familiar i entretinguda que també podrem gaudir després de sopar.

El dimecres 19 de juliol, a les 22 h, a la plaça de Catalunya, els assistents veuran “LOS TIPOS MALOS”, una pel·lícula d’animació per a tots els públics. I el darrer dimecres de juliol, el dia 26, el protagonista serà Javier Bardem a “EL BUEN PATRÓN”, a la plaça de Sant Ildefons, a les 22 h. És un drama i comèdia per a majors de 12 anys.

CONCERTS A LA NIT

De les activitats que inclou la programació de les Nits d’Estiu, les més aplaudides són els concerts nocturns i, aquest any, ATENCIÓ als artistes i als grups convidats! SAU 30 és un dels grups convidats. La banda de rock catalana torna a Cornellà el divendres 14 de juliol, a les 22 h, per tornar a tocar els seus temes de sempre i algun de nou a l’espai de La Caldereria, que és un dels escenaris nous que s’han sumat en aquesta programació cultural.

En total, són 14 els concerts que s’han programat en diferents llocs: el Castell, la plaça de l’Església i, com dèiem, La Caldereria. MIMA, ERYMFACTORY, VERSIÓN IMPOSIBLE, MAGNOLIA, SANT POL, EL NOU DISC DE LA VEU DE CORNELLÀ i ROGER PADRÓS (aquest darrer, està adaptat a la llengua de signes en català), LLETRES FERMENTADES, CERCANÍAS, SATÉLITES i FLAMINGO TOURS són les altres propostes musicals de les nits dels propers dies. També hi haurà una nit de ball amb la Cornellà Band (el dissabte 8 de juliol, a les 22 h, a la carretera d’Esplugues, davant de Can Maragall).

Destaca també el concert líric del dijous 27 de juliol, a les 22 h, al Castell, sobre ‘100 anys de Victòria i Maria’, amb la soprano Romina Krieger i el pianista Guerassim Voronkov.

FESTIVALS AMB NOM PROPI

I, independentment dels concerts, hi ha diferents propostes de les Nits d’Estiu que tenen nom propi, com el Dansafolk (hi ha tres sessions aquest 2023, seran els dies 7, a la Sala Ramon Romagosa; 8, al Castell; i 16, al Castell) i LA NIT DE DJ’S – SONORITZA’T 08940, prevista per al dissabte 8 de juliol, al parc de la Ribera, a les 20 h.

I, no poden faltar el Sant Ildephon’s Festival (dissabte 22 de juliol, a partir de les 18 h, al carrer de l’Avellaner) i el Can Mercader Festival (el mateix 22, a partir de les 19 h, en el parc que dona nom al festival).

Podeu descarregar la programació sencera aquí.

Afegeix un comentari

Deixa un comentari