Exposicions i més

Signatures d’autors locals

Signatura de llibres d'autors locals de Cornellà de Llobregat.

Els autors de Cornellà també participen d’aquest Sant Jordi i estaran signant les seves novetats literàries durant aquest cap de setmana. A més, també hi ha altres activitats vinculades a la Jordiada i a Sant Jordi força interessants.

La Llibreria La Florida concentra la major part de les signatures de llibres d’autors locals aquest any. Aquest 2023, seran quatre els autors que dedicaran el matí de dissabte o de diumenge per signar els seus darrers treballs i conèixer en persona els seus lectors i lectores. Són quatre escriptors amb força recorregut a la ciutat, dels quals, destaca en Toni Hill, amb prestigi nacional.

Aquest és l’horari de signatures:

  • Ernesto Rincón: dissabte 22 d’abril, de 10.30 a 12 h (llibreria La Florida)
  • Francesc Xavier Simarro: diumenge 23 d’abril, d’11 a 12.30 h (llibreria La Florida)
  • Toni Hill: diumenge 23 d’abril, de 12 a 13.30 h (llibreria La Florida)
  • Jordi Castells: diumenge 23 d’abril, de 12.30 a 13 h (plaça de l’Església)

ERNESTO RINCÓN I “LA MUERTE LLEGÓ EN PATERA”

“La muerte llegó en patera” és el darrer llibre d’aquest autor cornellanenc, que narra la història d’un detectiu privat de la nostra ciutat. L’home ha de resoldre un cas vinculat amb el drama de la immigració. L’escenari principal és Cornellà i, especialment, el parc de Can Mercader i el barri del Pedró.

Ernesto Rincón és un home molt conegut a Cornellà per la seva implicació amb el foment de les lletres. És el coordinador del projecte d’animació a la lectura “PLOC” i, enguany, també està al capdavant de l’organització de la Jordiada.

FRANCESC XAVIER SIMARRO

Francesc Xavier Simarro és escriptor, poeta i mestre de català resident a la nostra ciutat. Forma part del grup literari ‘Autors de Cornellà’ i destaca per escriure, principalment, llibres de poesia. Entre les seves obres, destaquen “Poemes de la vorera” (2005), “La deriva del camí” (2008), “La roda de l’afilador” (2012), “Tocat pel temps” (2012), “Parèntesi” (2015), “La vida està en perill” (2018), entre d’altres. També figura a diverses antologies, com ara “Erotisme som tu i jo” (2004) o “Cornellà Eros” (2016).

TONI HILL

Toni Hill és un dels escriptors catalans més coneguts del moment. És psicòleg, escriptor i traductor que publica per al grup editorial Penguin-Random House. Tot i que actualment no resideix a Cornellà, està molt vinculat a la ciutat perquè va passar gran part de la seva vida aquí.

Aquest diumenge, estarà a la llibreria La Florida signant els seus darrers llibres “El oscuro adiós de Teresa Lanza” (2021) i “El último vergudo” (2023), però també la seva novel·la ambientada a Cornellà, titulada “Tigres de cristal”. El seu estil és literatura policíaca i, de fet, destaca la seva trilogia sobre l’inspector de Mossos d’Esquadra, Héctor Salgado.

Ha estat reconegut amb el Premi Novelpol 2019, amb el Premi Tormo Negro-Masfarné 2019 i el Premi a la Millor Novel·la Negra del 2018 per la revista digital ‘Llegir en cas d’incendi’.

JORDI CASTELLS I “EMPRENTES”

El professor de l’institut Francesc Macià signarà el seu darrer llibre “Emprentes”, el mateix diumenge 23 d’abril, a la plaça de l’Església, de 12.30 a 13 h. L’Abacus és la responsable d’aquesta paradeta que donarà l’oportunitat a la ciutadania de conèixer, de prop, en Jordi Castells i conèixer les seves obres.

“Emprentes” està ambientada a la Barcelona de 1472 quan en Martí Joan de Galba té la intenció d’editar el primer llibre a Barcelona amb un nou invent, la impremta, que ja causa furor al centre i el sud d’Europa. Aprofitant que té entre mans el manuscrit d’una novel·la titulada Tirant lo Blanc, intentarà publicar-la, però el final de la guerra civil catalana dificultarà l’ambiciosa empresa i la celebració d’un solemne esdeveniment on estan convocats artistes reconeguts d’arreu del Principat: una violista, un escultor, un pintor i un poeta.

MÉS ACTIVITATS DE SANT JORDI

I més enllà de la signatura de llibres, hi ha altres activitats vinculades amb la Jordiada que també són interessants:

Deixa un comentari