Activitats familiars Uncategorized

9 llibres per a infants

recomanacions de llibres per a infants cornellanencs.

La Xarxa de Biblioteques de Cornellà recomana aquests llibres per regalar aquest Sant Jordi als nens i a les nenes.

Tal com vam fer la setmana passada, us presentem una llista de propostes de contes recomanats per regalar aquest Sant Jordi. Les biblioteques municipals de Cornellà han elaborat aquest llistat adreçat, aquesta setmana, als més petits de la casa. Esperem que us resulti profitosa!

1.“Hooky”, de Míriam Bonastre Tur

Els protagonistes d’aquest còmic són dos germans bessons de dotze anys , en Dani i la Doria. Ambdós són mags i hereus directes de l’univers de Harry Potter. D’un dia per un altre son declarats traïdors de la seva pròpia espècie i han de lluitar per treure les seves cares dels cartells dels més buscats. Hooky, el còmic de gran èxit a Webtoon, es publica ara, per primera vegada, en català.

Enllaç al catàleg: https://aladi.diba.cat/record=b2038672~S71*cat

2.“La vida dels inuit”, de Susana Bailon, Francesc i Peix

L’antropòleg Francesc Bailón i la Susana Peix, escriptora i bibliotecària, han escrit a quatre mans un llibre amb moltíssima informació sobre un poble sobre el qual sovint tenim una visió romàntica i idealitzada. 

Amanida amb unes precioses il·lustracions, la lectura ens ajuda a entendre com vivia el poble inuit, els seus costums i creences, o la representació del seu art.

Enllaç al catàleg: https://aladi.diba.cat/record=b2026167~S171*cat 

3.“Mates a lo grande”, de David Macaulay

Us agradaria submergir-vos en el món dels números explicat pels mamuts? Aprendre a comptar és essencial per a tot. Els primers números van aparèixer fa milions d’anys.

En aquest llibre trobareu a un grup de mamuts curiosos que ens guiaran i ens explicaran conceptes bàsics de matemàtiques, càlcul, geometria, mesures, angles, gràfics, equacions i molt més.

Enllaç al catàleg:  https://aladi.diba.cat/record=b2025166~S171*cat

4.“Com sobreviure a… l’antiga Roma”, d’Histórico Fisgón

Creus que podries sobreviure a l’antiga Roma? Amb aquesta guia podràs conèixer com vivien els homes i dones de l’època. Aprendràs tot sobre els romans, la seva societat, els seus costums, com es divertien, com eren les seves cases, la seva religió.

No tot serà passar-s’ho bé amb els gladiadors o relaxar-se a les termes. El perill t’espera a cada cantonada.

Enllaç al catàleg: https://aladi.diba.cat/record=b2017886~S71*cat

5.“Hi ha un fantasma en aquesta casa”, d’Oliver Jeffers

Una nena ens convida a entrar a la seva llar. Una casa construïda el 1760 on li han dit que viuen fantasmes. De la mà de la protagonista, passejarem per la casa tot intentant trobar els fantasmes amagats que la nena no veu.

L’autor juga amb les textures del paper vegetal per tal de fer aparèixer els fantasmes. Tant de bo li poguéssim dir a la nena que està buscant al lloc equivocat. 

Un conte interactiu per gaudir jugant amb tota la família.

Enllaç a catàleg: https://aladi.diba.cat/record=b2024054~S71*cat

6.“Una nit a fora”, de Ho Baek Lee

Que pensaríeu si us anéssiu a passar uns dies fora i a la vostra tornada trobéssiu rastres de la vostra conilleta amb la qual conviviu i que l’havíeu deixat al balcó…  Doncs això mateix és el que els hi passa a la família protagonista d’aquest relat, quan marxen un dia. És llavors, quan la conilleta entra sigil·losament dins la casa i comença la festa! Mira una pel·lícula mentre menja galetes, llegeix un llibre, es posa uns patins, s’adorm en el llit… i l’endemà, abans que vingui la família, de nou marxa al balcó!

Una història molt tendra de la vida oculta dels animals de companyia!

Enllaç al catàleg: https://aladi.diba.cat/record=b2026761~S171*cat

7.“Dagfrid: una nena vikinga”, d’Agnès Mathieu-Daude i d’Olivier Tallec

Dagfrid és una nena vikinga aventurera i inconformista que no li agrada gens el peix, ni enrotllar-se les trenes com si fossin ensaïmades. Cansada de la vida monòtona a l’aldea on viu, un dia s’embarca per anar a descobrir nous mons. Una història molt divertida per viure un munt d’aventures! Recomanat per a infants a partir de 7 anys. 

Enllaç al catàleg: https://aladi.diba.cat/record=b2025864~S71*cat

8.“Lightfall: La última llama”, de Tim Probert

Novel·la gràfica de fantasia plena d’aventures, ambientada als boscos màgics del planeta d’Irpa, on la Bea i el seu amic Cad, membre dels galdurians, buscaran la manera de salvar al seu poble de la foscor eterna. Recomanada per a infants a partir de 8 anys

Enllaç al catàleg: https://aladi.diba.cat/record=b2011527~S71*cat

9.“Benvinguts a Grimwood”, de Nadia Shireen

Com? Que encara no coneixeu les esbojarrades històries de la Nadia Shireen? Doncs, no us perdeu l’oportunitat de fer-ho amb aquest hilarant llibre que té per protagonistes dues guineus germanes, el Ted i la Nancy, que fugen d’una gata aterridora. Buscaran refugi a Grimwood on esperen trobar pau i seguretat. I en lloc d’això, hi trobaran àguiles que pispen coses, esquirols amb leotards, ànecs melodramàtics, conills entremaliats… i una aventura que no oblidaran mai. Com vosaltres tampoc no oblidareu els divertits dibuixos dels seus personatges ni el seu sentit de l’humor hilarant. I el millor de tot, és que Benvinguts a Grimwood és només el primer volum de la sèrie! Altament recomanable tant a nens com adults amb ganes de riure sense parar.

Enllaç al catàleg: https://aladi.diba.cat/record=b2026237~S71*cat 

Afegeix un comentari

Deixa un comentari