Exposicions i més

Trencant el silenci, una exposició premiada a la biblioteca Marta Mata

“Trencant el silenci” és una exposició fotogràfica que tracta com dones maies de Guatemala duen a terme processos de sanació per tal d’enfrontar juntes les diferents violències que han colpejat les seves vides. A través de “Trencant el silenci” descobrim com aquestes dones guatemalenques, recuperant els sabers ancestrals indígenes heretats, celebren rituals i ofrenes per cuidar-se entre elles, per escoltar-se i donar-se suport front les agressions que han patit.

Actualment, i fins al 15 d’abril, aquesta exposició es pot visitar a la biblioteca Marta Mata (c. Rubió i i Ors 184). L’horari de visita de l’exposició és de 15.30h a 20,30h de dilluns a divendres i dimarts i dissabtes al mati de 10h a 14h.

L’autora de les fotografies és la catalana Ester Pérez Berenguer que compta amb una ampli bagatge de reportatges fotogràfics que tracten la lluita pels drets humans, i en especial pels  drets de les dones. “Trencant el silenci” ha estat produïda per SUDS, associació sense ànim de lucre que basa el seu treball en el compromís amb organitzacions i col·lectius que resisteixen front la vulneració del seus drets.

Premi POY Latam

L’exposició ha estat guardonada recentment amb el primer premi en la categoria de Vida quotidiana del prestigiós concurs de fotografia POY Latam. El concurs va ser creat el 2011 per premiar l’excel·lència en la fotografia documental i artística d’Iberoamèrica i s’han convertit en els guardons iberoamericans més prestigiosos. Si encara no el coneixeu i teniu temps, doneu una ullada a les seves anteriors edicions.

Deixa un comentari