Exposicions i més

Un llibre sobre el riu Congo

Llibre Aldekoa, al Castell de Cornellà. Presentació.

‘El Quixot al Congo’ és el darrer llibre del periodista Xavier Aldekoa i es presenta al Castell, el dijous 23 de novembre, a les 19 h. És una recopilació d’històries de persones que habiten pels voltants del riu Congo, a l’Àfrica.

El Castell torna a ser l’escenari d’una presentació de llibre aquesta setmana. Xavier Aldekoa, reporter i veí de Cornellà –quan no està de viatge per Àfrica- presenta el seu darrer llibre titulat ‘El Quixot al Congo’. Serà el dijous 23 de novembre, a les 19 h, amb la presència d’Antonio Balmón i de representants de la llibreria cornellanenca Pati Blau.

Fotografia del riu Congo, extreta de @xaldekoa, a Instagram.

El darrer monogràfic d’Aldekoa explica les experiències de les persones que es va trobar durant un viatge pel riu Congo. Però és molt més que això, perquè amb les seves anotacions i amb el seu redactat, t’endinsa en les entranyes d’aquest continent, encara molt desconegut pels europeus. Us assegurem que després de llegir el llibre, tindreu ganes de sumar-vos a les expedicions del nostre reporter i viure, en primera persona, totes aquestes anècdotes.

Durant més de dos mesos de navegació vaig ser Sancho Panza. Com l’escuder de la major novel·la de cavalleries mai escrita, vaig ser testimoni fascinat d’aquell món desconegut que s’obria davant meu, recorrent un riu quixotesc, gairebé místic, que s’endinsava bravo i temerari en una selva infranquejable per construir al seu pas una història extraordinària”, confessa Aldekoa.

Dona amb els seus tres fills, a Namíbia. Font: @xaldekoa

D’aquesta manera, al llarg de més de 4.700 quilòmetres, el riu Congo, essència de la riquesa i de les cicatrius de tot un continent, és una porta oberta a la història, la cultura i les tradicions dels pobles que habiten les seves ribes. Xavier Aldekoa ha recorregut el gran riu africà des de les seves fonts fins a la desembocadura per endinsar-se en la realitat d’una regió rica, ferida i vital.

Xavier Aldekoa és reporter i sent una passió especial per Àfrica i les seves gents. Durant els últims vint anys ha recorregut mig centenar de països africans i ha cobert conflictes, epidèmies o fams, però també la història i tradicions de centenars de cultures africanes, el naixement d’Estats, l’esclat de revoltes o l’enlairament econòmic i social de països en constant evolució. És corresponsal de La Vanguardia a Àfrica, cofundador de la Revista 5W i col·laborador de National Geographic o RAC1, entre altres mitjans. D’alguns dels seus projectes, fruit d’un treball reconegut amb més d’una dotzena de premis, s’han fet exposicions, fotollibres, documentals o obres de teatre, i han estat exposats en desenes de ciutats espanyoles i llocs com el Brasil, Gàmbia, Bèlgica, França o Suïssa. És autor d’altres tres llibres: ‘Oceà Àfrica’ (2014), ‘Fills del Nil’ (2016) i ‘Indestructibles’ (2019).

A més, us recomanem el seu perfil d’Instagram, però és com visitar una galeria de fotografies, amb les millors instantànies dels seus viatges!

Deixa un comentari