Arts escèniques

40 anys de Festival Flamenco

El Festival Flamenco de Catalunya torna a Cornellà de Llobregat aquest 2024.

Del 10 al 31 de maig, Cornellà acollirà una nova edició del Festival de Arte Flamenco de Catalunya. Entre els artistes destacats d’aquesta edició, actuarà Farruquito.

El Festival de Arte Flamenco de Catalunya torna a celebrar-se a Cornellà durant el mes de maig. I aquest any es commemora el seu quarantè aniversari. Són quatre dècades amb aquesta cita imprescindible en el panorama cultural i que desgrana propostes de noms consagrats, d’artistes novells, a més de reflectir el paper de les entitats i de posar en el mapa del flamenc la ciutat de Cornellà.

En aquesta 40a edició del Festival, organitzada novament per la Coordinadora d’Entitats Flamenques i Andaluses de Cornellà, amb la col·laboració de l’Ajuntament de Cornellà, tornaran a haver-hi espectacles de grans artistes, així com actuacions d’entitats i de companyies de dansa, presentació de discos, el cicle Novísimos i una presentació d’un documental. Tot plegat, es desenvoluparà des del divendres 10 de maig i fins al 31 de maig.

Serà tot un mes de flamenc amb la presència del reconegudíssim Farruquito, qui actuarà a L’Auditori de Cornellà el dissabte 11 de maig. Les entrades ja estan disponibles i, com sempre, si es fa compra anticipada, us podeu beneficiar de descomptes de fins al 20%.

En aquesta ocasió, a més, l’Ajuntament de Cornellà sorteja dues entrades dobles a través del seu perfil oficial d’Instagram @aj.cornella. Aquest concurs està obert fins al dissabte 4 de maig. Per tant, si voleu anar a veure l’art de Farruquito, participeu del sorteig perquè podríeu estar de sort!

I l’endemà de la seva actuació, Farruquito ofereix una masterclass a la Escuela de Flamenco Paca García, el diumengee 12 de maig, a les 10 h. L’entrada d’aquesta classe magistral és de 50 euros i cal inscripció, trucant al 637.080.677

El festival comença el 10 de maig amb Ezequiel Benítez i José Vargas, que actuaran a l’auditori de Sant Ildefons, a les 20 h.

El divendres 17 de maig, a les 20 h, es presenta el disc ‘Caríssimo’ de Juan Ramón Caro. Aquest acte es farà al Castell amb actuacions musicals. L’endemà, el dissabte 18 de maig, l’auditori de Sant Ildefons acollirà l’espectacle de Duquende i Toni Moñiz. Comença a les 20 h i les entrades ja estan disponibles.

Dins del programa del Festival de Arte Flamenco, hi ha una activitat que es repeteix cada edició dedicada a posar en relleu el talent novell. En aquesta edició, Ana Brenes serà la protagonista d’aquesta activitat, el divendres 24 de maig, a les 21 h, a la Peña Los Aficionaos. L’entrada és gratuïta fins a omplir l’aforament.

I una altra dona, Rosario la Tremenda, serà l’artista que actuarà al recinte Can Bagaria, el dissabte 25 de maig, a les 20 h. L’entrada també és gratuïta.

El darrer diumenge de maig s’omplirà de ballarins i de ballarines amb ‘Las acadèmies bailan’, a la plaça de Sant Ildefons, el diumenge 26 de maig, a les 12 h. Actuaran l’Asociación Andaluza Hijos de Almáchar, el Centro Andaluz Blas Infante de Cornellà i l’acadèmia de ball flamenc Paca García.

Finalment, el festival s’acomiadarà amb el documental ‘Fosforito, una historia de flamenco’, a càrrec d’Alejandro Fernández i de Francisco Higaldo Gómez. La presentació d’aquest treball audiovisual es farà a l’auditori de Sant Ildefons, a les 20, el divendres 31 de maig. L’entrada és gratuïta.

Deixa un comentari