Arts escèniques General Música Teatre i arts

No et pots perdre el concert solidari de música palestina i catalana a Cornellà!

El dissabte 26 de novembre a les 19:30h a l’auditori Sant Ildefons (Plaça Carles Navales, s/n) es fa el concert solidari de música palestina i catalana que s’emmarca dintre del programa Som Constructores, coordinat per l’Associació Catalana per la Pau. Vol ser un espai d’intercanvi, reflexió i denúncia sobre la vulneració dels drets socials i culturals a Palestina.

El programa Som Constructores és una iniciativa de l’Associació Catalana per la Pau, que pretén incrementar el compromís i la sensibilitat de la ciutadania catalana en la defensa de la cultura de pau, i al mateix temps, també vol ser una reivindicació dels drets i llibertats del poble palestí.

Un intercanvi musical que recorrerà els carrers de Palestina i repassarà la tradició àrab-palestina, catalana, i també transitarà per altres estils com el flamenc i el jazz. Al Kamandjati Ensemble és un grup de músics palestins creat per l’associació Al Kamandjati, fundada l’any 2002 amb l’objectiu de proporcionar educació musical als palestins i palestines sense recursos. Disposa d’escoles a sis localitats de Palestina i a dues del Líban. Iyad Staiti, llaütista i director general d’Al Kamandjati, serà un dels músics que participarà dels concerts.

Crec que és impossible una ocupació cultural. Pot ser que s’ocupi la terra, però no la cultura, perquè la cultura és una part de l’ésser humà, de la seva herència i del seu origen i vida”, remarcava Staiti durant la seva visita a Catalunya el novembre de l’any passat. Va impartir diversos tallers de música tradicional àrab-palestina, moment en el qual es va iniciar l’intercanvi amb l’ESMUC i el Taller de Músics.

*El concert és d’entrada lliure amb taquilla inversa.

Deixa un comentari