Espectacles de carrer Esports i aire lliure

Diada Castellera

Diada Castellera a Cornellà de Llobregat.

El diumenge 5 de novembre, els Castellers de Cornellà celebren la seva Diada, a partir de les 12 h, a la plaça de l’Església. La celebració, però, s’avança el divendres i dissabte, amb propostes molt interessants per gaudir amb tota la ciutadania.

Ha arribat el dia. Els Castellers de Cornellà celebren aquest cap de setmana la seva Diada Castellera en un grandíssim moment, després de carregar, el passat 21 d’octubre, el seu primer 4d8 en 21 anys. Ara, el gran repte dels camises liles és carregar-lo i descarregar-lo i, d’aquesta manera, estarien fent història en l’entitat perquè aquesta és una construcció que no s’assolia des de fa dues dècades. Per aquest motiu, la Diada d’aquest any és tan important i, per això, necessiten el suport de la ciutadania, perquè els nostres volen trencar el sostre!

La Diada Castellera, que celebra la seva 33a edició, s’allarga durant tot el cap de setmana i comença el divendres 3 de novembre amb un assaig general i bingo musical. Serà a partir de les 20 h, en el seu local, situat a La Caldereria.

L’endemà, el dissabte 4, a les 12 h, es farà un concurs de tapes –també en el local dels Castellers- i a la tarda, a partir de les 18 h, es farà una actuació de vigília de la Diada a l’Splau –que són col·laboradors de la celebració, juntament amb l’Ajuntament de Cornellà i amb Estrella Damm-.  Al finalitzar, es farà un sopar de germanor novament en el local dels nostres camises liles.

Diumenge 5 de novembre, el gran dia dels Castellers de Cornellà

I ja el diumenge 5 de novembre, des de ben d’hora comença la celebració. Primer, amb les matinades a partir de les 9 h, a les cases dels pubills per despertar-los i cridar-los per a la festa. I després, ja en el seu local, faran un bon esmorzar de cullera per agafar forces (9.30 h) i es realitzarà el lliurament de les camises d’honor (a partir de les 10.30 h).

Des d’allà, des de La Caldereria, en cercavila, tota la colla castellera es desplaçarà fins a la plaça de l’Església per a celebrar la seva Gran Diada, amb el suport de dues colles convidades: els Xics de Granollers i els Castellers de Berga. I serà a partir de les 12 h, quan els nostres tornaran a fer pinya per crear, novament, el 4d8, amb la voluntat de carregar-lo i descarregar-lo.

Deixa un comentari