Activitats familiars Esports i aire lliure

Tallers familiars al carrer

Final dels carrers sense cotxes a Cornellà de Llobregat.

Jocs gegants i tricicles són les propostes programades aquest diumenge 12 de novembre, per finalitzar la programació especial de tardor dels ‘carrers sense cotxes’, al Centre i a la Fontsanta-Fatjó.

La programació de tardor dels ‘Carrers sense cotxes els caps de setmana!’ finalitza aquest diumenge amb dues activitats programades en els barris Centre i Fontsanta-Fatjó. Es tracta d’una agenda de propostes per a tota la família, dirigides per professionals de l’animació, per desenvolupar en l’espai públic, concretament en els trams de carretera que es tanquen per als vianants durant els caps de setmana.

Aquesta programació especial de tardor va començar l’1 d’octubre i acaba aquest diumenge 12 de novembre (perquè es té en compte que començaran els dies de pluja i més fred). Aquest diumenge, a la mateixa hora, d’11.30 a 13.30 h, es desenvoluparan activitats familiars i lúdiques en els barris Centre i Fontsanta-Fatjó. En concret, en el cas antic, hi haurà un taller de jocs gegants en el carrer de l’Arquitecte Adell. I en el barri de la Fontsanta-Fatjó, la proposta és una divertida cursa amb tricicles dels jocs del passat. Aquesta proposta agrada molt a grans i petits i es farà al carrer del Barcelonès.

Des de 2018, el programa ha organitzat més de 120 activitats lúdiques familiars i han participat més de 6.000 persones. Es tracta d’un programa que vol potenciar l’ús dels carrers com a zones de lleure i d’oci per a la ciutadania, recuperant-los com a espais per viure i per conviure, on els protagonistes siguin els veïns i les veïnes.

Així, uns 16 trams de carrers tallen la circulació de vehicles per pacificar el trànsit rodat a la ciutat i donar prioritat als vianants i facilitar més espais lúdics. La majoria es tanquen durant tot el cap de setmana (dissabte i diumenge, de 9 a 21 h), encara que en algun cas la restricció es limita al diumenge. Aquest tall es mantindrà, tot i que aquest diumenge finalitzi la programació especial de tardor.

El programa es va iniciar el mes de gener de 2018 en setze carrers, primerament com a ‘Diumenges sense cotxes’. Més endavant se n’han incorporat de nous, alguns s’han convertit en talls definitius i també s’ha ampliat el tall de trànsit durant els dos dies del cap de setmana. Només en alguns casos el tall es continua limitant al diumenge.

Deixa un comentari