Activitats familiars

Gaudeix del pont

Ina Martí visita Cornellà de Llobregat.

Aquesta setmana, hi ha quatre activitats relacionades amb el patrimoni històric de Cornellà. Destaquen, especialment, un taller sobre fusteria i un concert d’Ina Martí al Castell.

Cap de setmana de traca al Museu Palau Mercader! Coincidint amb la festa del 12 d’octubre i el pont que alguns afortunats gaudiran, l’Ajuntament de Cornellà ha preparat diferents activitats relacionades amb el patrimoni històric de la nostra localitat. Des d’una visita guiada a la Torre de la Miranda, passant per un taller de fusteria al Museu Palau Mercader i un concert al Castell, a més d’una visita lliure per la planta noble!

Portes obertes a la Torre de la Miranda

Comencem parlant d’una de les novetats d’aquest pont. El dijous 12 d’octubre, festiu, s’organitza una visita guiada per la torre més popular del Baix Llobregat. De 12 a 13.30 h, els assistents podran veure els petits racons d’aquest edifici, pensat per observar les aus del delta del Llobregat. Evidentment, les visites han de ser prou silencioses per a no molestar en Mag Maginet. Cal tenir en compte que, com l’aforament és molt limitat, l’accés es realitzarà per ordre d’arribada i en intervals de temps controlats pel personal municipal.

Taller: De l’arbre al moble

El diumenge 15 d’octubre, a les acaballes del pont, podrem passejar entre l’arbreda de Can Mercader per conèixer els tipus de fusta emprats com a matèria primera en alguns dels mobles del Palau. D’aquesta manera, posarem en relleu el valor patrimonial d’un dels materials més sostenibles i durables: la fusta.

Aquesta activitat, que té el punt de trobada al Museu Palau Mercader, és organitzada per l’Associació per a l’Estudi del Moble. Té una durada aproximada de dues hores, a partir de les 11 h. Aquest taller està pensat per a majors de 12 anys i per assistir, cal inscripció prèvia a través de: patrimonireserves@aj-cornella.cat o al 93 474 51 35. Aquesta proposta, a més, forma part de les Jornades europees de Patrimoni.

Canta a Maria Ibars

I el mateix diumenge, però una hora més tard (a les 12 h), el Castell presenta el concert de l’Ina Martí que canta a Maria Ibars. La cantant valenciana interpretarà la poesia paisatgística d’Ibars, que descriu un dels paratges valencians més bells com és la Marina Alta.

L’Ina Martí estarà acompanyada de l’Èric Murillo, al teclat; i de Fraskito, a la guitarra espanyola. Com sempre, és una activitat gratuïta que també en forma part de les Jornades europees de Patrimoni.

Visita lliure a la planta noble

I el dijous 12 d’octubre, com és festiu, obrirà les portes el Museu Palau Mercader, d’11 a 13 h, per gaudir d’una visita lliure. Ja sabeu que si en porteu els vostres cascos, podreu conèixer la història de la família Mercader i Bell-lloc amb l’audioguia. En aquest cas, no cal inscripció prèvia, però l’accés es realitzarà per ordre d’arribada i en intervals de temps controlats pel personal del Museu.

Deixa un comentari