Activitats familiars

Les activitats familiars

La programació familiar del Corpus 2023, a Cornellà de Llobregat.

Dins de la programació de Corpus 2023, s’han programat prop de cinquanta activitats per a tota la família. Tallers per a nadons, cercaviles, música i Holi són algunes d’aquestes propostes.

Per tothom és sabut que la programació del Corpus és àmplia i variada; però sempre es fa un esforç especial per oferir un ventall de propostes per al públic familiar. I el resultat d’aquesta feina ens dona prop d’una cinquantena d’activitats familiars. I com explicar-les totes resulta impossible, destaquem les més emblemàtiques!

ACTIVITATS PER A NADONS DE 0 A 3 ANYS

Aquest any, s’han organitzat dos dies d’activitats concretes per als infants més petits. Són divendres 9 de juny, a les 11 h, al camp de les aigües; i l’endemà, el dissabte 10 de juny, en el mateix lloc i a la mateixa hora. S’ha triat aquest horari perquè és a mig matí i, en teoria, no trenca molt les migdiades ni l’hora de dinar d’aquests petitons.

La principal activitat que es desenvoluparà és ioga per a nadons, a més d’altres activitats de joc adaptades a totes les edats, inclosa aquesta primera etapa.

L’ENVELAT DEL CORPUS

No podia faltar aquesta activitat que presenta el talent latent de Cornellà! Serà divendres 9 de juny, a partir de les 19.30 h, al pati de l’escola L’Areny. Allà podrem gaudir del concurs de joves promeses 2023.

Aquesta activitat està organitzada per l’Associació de teatre musical i dansa (CORDANSA), amb la col·laboració de l’Ajuntament de Cornellà.

POPULARI

Algú s’imagina la festa major sense aquesta cercavila? Impossible! El Corpus és sinònim de cultura popular catalana i el Populari és una gran mostra de tota la nostra varietat d’entitats culturals i populars catalanes. La cercavila d’aquest any es farà el dissabte 10 de juny, a partir de les 18.30 h, des de la plaça de l’Església.

El recorregut serà l’habitual: des del carrer de Mossèn Jacint Verdaguer, passant per la rambla d’Anselm Clavé, el carrer de la Verge del Pilar, de Josep Cuxart i finalitzarà davant de l’Ajuntament.

En aquesta edició del Populari participaran: els Bastoners, els Grallers, els Drumbeats, els Capgrossos i Els Nans de l’Agrupació Sardanista de Cornellà (L’Agrupa), a més de les colles Drac Enforcat, Dragona Cornèlia, Gegants i Grallers del Foment de Cultura Popular de Cornellà, la Xaranga Sarau (de la Societat Coral La Unió), Tam Tam Llops, La Kolla Martinet, Dracs d’aigua i Tabalers de Cua de Foment, Factoria de Foc de Cornellà, l’Agrupación Musical Sagrada Familia, Castellers de Cornellà i els Trabucaires de Cornellà.

LA FESTA HOLI

I conduït per Mon DJ, aquest dissabte 10 de juny, a partir de les 19 h, al parc de la Ribera tindrem el gran festival Holi! Us recomanem venir vestits de color blanc perquè així, a més de seguir amb la tradició índia, aconseguireu que ressaltin més els colors. Evidentment, no us compreu roba blanca exclusivament per aquesta festa perquè no la podreu reaprofitar, porteu peces de vestir velles.

IMPORTANT: Els pols són d’origen natural per evitar possibles al·lèrgies, especialment entre les pells tan delicades dels més petits. Protegiu les càmeres i els mòbils amb un plàstic. Porteu també ulleres de sol perquè la pols no us entri als ulls i veniu amb moltes ganes de gresca!

Hi haurà punts al parc on us vendran les bosses de colors. Recordeu no llançar-los fins que s’indiqui per megafonia des de l’escenari.  

CORREFOC INFANTIL

I també el dissabte, a partir de les 20 h, des de la plaça de l’Església, es desenvoluparà una nova edició del Correfoc infantil! La cercavila es concentra pel barri Centre, des de l’Ajuntament, passant pels carrers de Mossèn Jacint Verdaguer, la rambla, el carrer de Verge del Pilar, de Josep Cuxart i finalitzarà a la plaça de l’Església.

La cercavila l’organitza els Diables de Cornellà, l’Agrupació sardanista de Cornellà i Foment de Cultura Popular de Cornellà. I, en concret, fan possible aquesta trobada les següents colles: Diables de Cornellà, Diables de Cua i Dracs de Cua de Cornellà, Ball de Diables de l’Agrupació Sardanista de Cornellà, Dragona Cornèlia, Diables Infantils de Sant Cugat, Diables Trapelles de Sant Antoni, Diables de Sant Joan Despí, Diables i Diablesses de la Florida, Colla de Diables infantils Petardons, Petardones de Can Calders i Diables de Torrelles.

CONFETTISÒNICA

Imatge del Diari Segre, de la seva festa del confeti. La nostra serà igual (o més) divertida!

I per primera vegada, es porta a terme l’activitat Confettisònica: música, karaoke i una pluja i batalla de confeti, a la plaça de Pallars, el diumenge 11 de juny. Aquesta proposta familiar, que és una de les novetats de la programació d’enguany, començarà a les 11.30 h i s’espera que sigui una de les més divertides de la festa major. Només heu de deixar-vos emportar pel ritme i animar-vos a cantar i fer ploure tot el confeti possible!

Podeu consultar tota la programació familiar, aquí!

Afegeix un comentari

Deixa un comentari