Activitats familiars Esports i aire lliure

Les festes de Sant Ildefons

Sant Ildefons celebra la seva festa de barri, a Cornellà de Llobregat, del 6 al 15 d'octubre de 2023.

Del 6 al 15 d’octubre, el barri més poblat de Cornellà celebra la seva festa amb propostes per a totes les edats. Destaca la primera festa jove audiovisual, la primera Ildefons Music, el divendres, a partir de les 22 h, a la plaça de Sant Ildefons.

La festa del Pilar a Cornellà també significa que arriben les FESTES DEL BARRI DE SANT ILDEFONS. I, amb aquesta celebració, finalitza el calendari de festes de barri fins a l’any vinent. Del 6 al 15 d’octubre, els districtes 5 i 6 de Cornellà organitzaran diferents activitats, per a totes les edats i per a tots els gustos, amb la voluntat de gaudir amb la resta de la ciutat. Aquestes són també unes festes solidàries perquè el Centre Cívic de Sant Ildefons habilitarà un punt de recollida d’aliments bàsics a favor de la Botiga Solidària durant tots els dies de celebracions.

L’inici de les festes

Com és habitual, les festes s’iniciaran amb el pregó, el dimecres 11 d’octubre, en el Centre Cívic de Sant Ildefons, a partir de les 20 h, a càrrec de la comunitat educativa de l’institut Marià Aurèlia Capmany, que enguany commemora el seu vint-i-cinquè aniversari en el barri de Sant Ildefons. Tot seguit, a l’entrada principal del mercat de Sant Ildefons, s’organitzarà el setè Sant Vildefons, la fira gastronòmica i de vins. I, a partir de les 21.30 h, escoltarem la Tronada d’inici de festa, a càrrec de Foment de Cultura Popular i de Diables de Cornellà, des de la mateixa plaça de Sant Ildefons.

Dijous 12 d’octubre

Ja el dijous 12 d’octubre, a les 12 h, es farà la missa tradicional del Pilar (patrona del barri) i, tot seguit, hi haurà una exhibició dels Castellers de Cornellà i dels Bordegassos de Vilanova, a la plaça de Sant Ildefons. Al llarg de la jornada es programaran diferents propostes, com ara la presentació dels equips de la Unió Esportiva Sant Ildefons de la temporada 2023-2024 (a les 18 h, en el camp de futbol) i una masterclass de zumba (a les 19.30 h, a la plaça de Sant Ildefons).

Una proposta també molt interessant del dijous 12 d’octubre és la projecció del curtmetratge ‘Maruja’, de la Berta García-Lacht. Precisament, aquest es va gravar a Sant Ildefons i plasma un perfil de veïna típica del barri. El curt es podrà veure en el Centre Cívic de Sant Ildefons, a partir de les 18 h, amb un posterior col·loqui amb la directora.

Divendres 13 d’octubre

Divendres 13 d’octubre, continua la programació amb propostes orientades als més joves de la ciutat. La primera de les cites és la Festa Jove de l’Esport, a partir de les 17 h, a la plaça de Sant Ildefons. Durant tota la tarda, es convocaran competicions esportives per a joves de 12 a 21 anys, on es podrà participar lliurement i sense inscripció prèvia. Tot plegat, amenitzat per un DJ. A l’acabar, en el Centre Cívic, a les 20 h, es presentarà el projecte ‘Impuls de barri’, que també està vinculat amb el jovent de Sant Ildefons i, a les 22 h, s’organitzarà la 1a Ildefons Music, una festa jove audiovisual amb DJs, a la plaça de Sant Ildefons.

Dissabte 14 d’octubre

Dissabte 14 d’octubre, el matí comença amb una cercavila popular, a partir de les 10 h, des de la plaça d’Europa, passant per l’avinguda de Sant Ildefons fins a la plaça de Sant Ildefons. Aquesta cercavila està organitzada per Foment de Cultura Popular. Després, durant tot el matí, hi haurà diferents activitats per als més petits, i a les 14 h, botifarrada musical solidària, amb l’actuació de Cerrado por Derribo, a la plaça de Sant Ildefons. Ja al vespre, a les 20 h, correfoc infantil a càrrec dels Diables de Cornellà i dels Diables de Cua de Drac. El recorregut comença per la zona de la Residència Teresa Duran i passarà per l’avinguda de Salvador Allende, el carrer del doctor Arús, l’avinguda de Sant Ildefons fins a la plaça que porta el nom del barri. I una hora més tard, hi haurà un correfoc adult, a càrrec de Diables de Cornellà, amb el mateix recorregut.

Diumenge, fi de festa

El diumenge 15 d’octubre, hi haurà una mostra d’entitats del barri, a partir de les 11 h, a la plaça de Sant Ildefons i, mitja hora més tard, en el mateix espai, se celebrarà el Festival de música i dansa, amb quadres de ball del Centre cultural andalús Blas Infante, de Dansa i Ritme, de l’Associació Cornellà per les Dones i del Centre Cultural Recreatiu La Segarra, amb la participació també del Grup de dansa tradicional de Perú.

A les 17.30 h, a l’auditori de Sant Ildefons, arribarà una de les activitats més esperades de tots els anys: l’homenatge a les parelles que celebren 50 anys de matrimoni durant aquest 2023. I, després, el concert d’havaneres, a la plaça de Sant Ildefons, posarà el punt final de les festes de Sant Ildefons.

Afegeix un comentari

Deixa un comentari