Esports i aire lliure

Les millors revetlles de Sant Joan!

Consulta les revetlles de Sant Joan a Cornellà de Llobregat.

El 23 de juny se celebra la revetlla de Sant Joan i seran unes quantes les entitats del nostre municipi les que organitzaran una festa al carrer, per menjar la coca amb la millor de les companyies!

És una tradició popular molt arrelada a Catalunya celebrar la nit de Sant Joan amb una festa al carrer. La revetlla té uns indispensables molt clars, que són els fanalets, bona música, cava i coques! Però res d’això té sentit si no es gaudeix en bona companyia. Familiars, amics o veïns… Aquella nit han d’estar presents aquelles persones que ens fan sentir bé i que ens ajuden a veure la vida amb optimisme.

Amb aquest objectiu i amb aquesta premissa, a Cornellà es desenvoluparan 10 REVETLLES la nit del 23 de juny, per inaugurar l’estiu amb una festassa i celebrar plegats la nit més llarga de l’any. Agafa l’agenda i apunta:

L’associació de veïns del barri Pedró estarà a la plaça del Pallars; la de la Miranda, a la plaça del Pare Lleonard; la del Casc Antic, a la plaça de la Figuera; els de la Fontsanta-Fatjó, al parc del Canal de la Infanta (a prop de la pista de Basket); i els de l’Almeda, a la plaça d’Almeda la Vella. I més enllà de les associacions de veïns, també organitzaran revetlles per Sant Joan l’Associació galega Rosalía de Castro (al carrer de Frederic Soler, entre l’avinguda de la República Argentina i el carrer dels Catalans); el Grup d’esplai Vol i Vol (a la plaça de Lluís Companys); la Peña cultural y andalusa Atlético Minas (al carrer de Bonavista, del número 1 al 16); l’Orfeó Catalònia (al carrer de Torres i Bages, entre la plaça del Trinquis i el carrer de Domènech i Muntaner); i l’Associació Andaluza Hijos de Almáchar (al passatge d’Acàcia, entre el carrer d’Acàcia i de l’Avellaner).

Totes aquestes festes tenen autorització municipal i han d’acomplir les normes de civisme que estan marcades pel reglament. Si entre tots i totes seguim aquestes normes, ben segur gaudirem d’una magnífica nit! Part d’aquestes normes és no llençar coets en aquests espais on estigui sopant la gent i fer servir plats i gots reciclats.

LA FLAMA DEL CANIGÓ

Una mica abans de la celebració de les revetlles de Sant Joan, se celebra la Flama del Canigó. Aquesta arriba a Cornellà de mans de diferents entitats catalanistes i es concentra, com és habitual, a la plaça de l’Església. El divendres 23 de juny, a partir de les 19 h, es portarà a terme la rebuda de la flama a l’Orfeó Catalònia (en el barri del Pedró) i des d’allà s’iniciarà la cercavila de la flama fins a la plaça de l’Ajuntament, acompanyats pels tabals de la Cua de Drac del Foment i les Bastoneres de Cornellà.

Ja a la plaça de l’Església, hi haurà ballada de sardanes fins que arriba la flama i, després, (a les 19.45 h, aproximadament) actuacions de les Bastoneres de Cornellà i petada a càrrec dels Diables de Cornellà i de la Cua de Drac.

Us animem a gaudir d’aquesta nit amb moderació i prudència, i compartir aquests moments amb nosaltres, amb l’etiqueta #queferacornella.

Afegeix un comentari

Deixa un comentari