Activitats familiars

Què fer amb nens aquests dies de fred

5 idees per fer a casa amb nens sense passar fred a Cornellà de Llobregat.

Presentem cinc propostes d’activitats familiars que es poden fer a casa, sense passar fred i sense gastar diners.

No saps què fer amb els teus fills aquests dies de fred? Els caps de setmana acaben veient massa tele? Ja heu jugat a tots els jocs de taula? Doncs aquí t’oferim 5 idees per gaudir en família, tot i les baixes temperatures! A més, us recordem que hi ha una programació cultural especial per a les famílies que pot ser molt interessant. La primera d’aquestes cites és ‘El Ratolí Pérez‘.

Els infants són curiosos de naixement i els encanta buscar i seguir pistes. Una molt bona idea i prou senzilla és amagar un objecte de casa i inventar-se una història perquè els peques la trobin. Per exemple, podem moure de lloc un gerro i deixar una nota en el seu espai habitual. Aquesta nota els ha de portar a un altre lloc de la casa, on es trobaran una altra nota. És una idea que els farà practicar la lectura o les matemàtiques (si la nota conté alguna prova numèrica). D’acord amb la seva edat, les proves i les notes es poden adequar sobre allò que estiguin treballant a l’aula. Quan resolguin el misteri us demanaran tornar a trobar un nou misteri!

Heu vist la pel·lícula de Julia Robert i Susan Sarandon ‘Stepmom’ en què la mare i els dos fills canten la cançó ‘Ain’t no mountain high enough’? La mare tria aquest tema per explicar que, passi el que passi a la vida, ella sempre estarà al costat dels seus fills. Doncs la nostra proposta és fer una cosa similar. Trieu una cançó que tingui un significat per a vosaltres i canteu-la.

Serà un moment divertit, però també establireu un nexe especial que us servirà, com a la pel·lícula, per transmetre un missatge d’unió. Les pintes poden fer de micròfon i qualsevol espai de la llar pot convertir-se en el millor dels escenaris. Segur que esdevé un d’aquests moments que, de grans, es recorden amb enyor.

A les biblioteques, hi ha molts llibres infantils que es poden demanar de préstec i que, a més, es divideixen per temàtiques. És una manera de fomentar el plaer per la lectura, amb noves històries i sobre els gustos i els interessos dels vostres propis fills o filles. Per exemple, si als vostres fils els agrada l’astrologia, podeu començar una saga de contes sobre les estrelles, astronautes i planetes que, a més, servirà per ampliar els seus coneixements. Podeu acompanyar aquestes sessions d’algun berenar especial o disfressar-vos d’acord amb la temàtica triada.

Aprofitant que aquest any Carnaval se celebra el 10 de febrer, podeu començar a endinsar-vos en aquesta temàtica i crear les vostres pròpies màscares. No cal comprar res, aprofitant els papers i les restes de materials de papereria que tingueu a casa, segur que creareu antifaços impressionants. Els infants s’estimen molt aquest tipus d’activitats perquè els permet deixar volar la seva creativitat. Si els agrada aquesta idea, aquí us donem més idees per confeccionar la vostra pròpia disfressa amb materials reciclats.

Aprofitant que estem a inicis d’any, un pla genial en família és visualitzar les fotografies dels nostres mòbils, triar les millors i elaborar un àlbum digital per no perdre els millors moments de l’any passat. Aquesta tasca és feixuga, però si es fa en grup, revivint els moments, pot arribar a ser molt divertit i és que, com diuen, recordar és tornar a viure.

Deixa un comentari