Activitats familiars Arts escèniques

Raons per les quals els infants han de veure “El fil vermell”

Imatge d'arxiu

“El fil vermell” és una de les grans apostes de la programació familiar d’aquesta temporada del Cornellà Escènica. No només per la seva escenografia, que és dinàmica, musical i resulta molt atractiva per al públic més petit, sinó també pel seu missatge de rerefons. L’obra està inspirada en la llegenda del fil vermell i aquesta història serveix per treballar l’angoixa per ansietat entre els infants.

Què és l’angoixa per ansietat?

https://www.guiainfantil.com/salud/depresion-y-ansiedad/8-senales-de-que-un-nino-tiene-ansiedad-por-separacion-y-como-ayudarle/

L’angoixa per ansietat, també coneguda com a Trastorn d’Ansietat per Separació, és la por dels infants a l’hora de conèixer persones o situacions noves separats dels seus pares i familiars. Els més petits se senten segurs quan estan amb els seus pares i familiars més pròxims i se senten amenaçats i insegurs quan se separen d’ells. Això és una cosa evolutiva, per tant, normal i desapareix generalment al voltant dels 2 anys d’edat, que és quan els més petits de la casa comencen a caminar i comprenen que els pares poden estar fora de l’abast de la seva vista, sense desaparèixer.

Però, a vegades, en alguns casos, aquesta angoixa dura més de l’habitual o s’agreuja en determinades situacions, com ara l’inici del curs, el divorci dels seus pares o la mort d’un familiar o mascota. En aquests casos, aquesta angoixa s’ha de treballar.

Los padres no deben desesperarse, todos los niños pasan por una etapa de miedo a la separación de sus papás y mamás y es natural.

Treballar aquesta emoció des de casa és una manera d’evitar que l’angoixe per la separació dels pares esdevinguí un trastorn o una situació més greu. Fer servir contes, dibuixos de la televisió o aquesta obra de teatre també és una manera de treballar, de manera natural i més espontània, aquesta emoció.

https://centroidea.com.ar/mami-no-me-dejes-no-te-vayas-la-ansiedad-de-separacion-en-ninos/

Com evitar l’angoixa per separació dels nostres fills o de les nostres filles?

La comunicació és essencial en totes les etapes de la vida i quan som pares/mares, encara més. Per aquesta raó, les professionals de la psicologia aconsellen parlar amb naturalitat de tot, adaptant les nostres explicacions a l’edat dels nostres fills. La por, l’amor, les emocions… tot es pot explicar perquè els més petits entenguin que allò que estan experimentant o sentint és natural, ni bo ni dolent. I aquest treball es pot realitzar a través de jocs, a través d’alguns contes, del visionament de pel·lícules, de dibuixos animats i d’obres de teatre. A banda de “El fil vermell”, que es presenta a Cornellà el proper 5 de febrer, a l’auditori de Sant Ildefons, també us aconsellem la lectura de “El fil invisible”, de Míriam Tirado. És un conte que està disponible a la Xarxa de Biblioteques de Cornellà i que, per tant, es pot demanar en préstec, que també us ajudarà a treballar aquest concepte i, fins i tot, a treballar el dol si s’ha mort algun familiar o alguna mascota.

Contar cuentos o llevarlos a ver películas u obras de teatro sobre esta temática les puede ayudar a superar la angustia por separación.

Sigui vermell o invisible, tots tenim un fil que ens uneix amb les persones estimades quan estem separats i això és un valor que els més petits necessiten conèixer per sentir-se més segurs en totes les facetes de la seva vida.

Afegeix un comentari

Deixa un comentari