Exposicions i més

Itinerari del nostre moviment obrer

L’exposició sobre Francesc Layret acaba aquest diumenge i, per concloure-la, s’ha organitzat aquest recorregut.

L’exposició itinerant sobre Francesc Layret finalitza aquest diumenge 26 de març, amb una activitat vinculada a l’esperit de la mostra. Es tracta de l’itinerari del moviment obrer a la nostra ciutat, entre els anys 1962 i 1977.

Aquesta activitat és un recorregut per diferents punts de Cornellà que van ser escenaris destacats de la lluita obrera d’aquesta època. Està a càrrec d’Ignasi Doñate i començarà a les 11 h. El punt de trobada és la porta del recinte de Can Bagaria (davant de la parada del TRAM ‘El Pedró’).  Aquesta ruta té una durada aproximada de dues hores i finalitzarà al Castell, amb la visita a l’exposició. Per assistir, cal inscripció prèvia.

SOBRE L’EXPOSICIÓ

L’exposició sobre el diputat per Sabadell està comissariada per l’historiador Jordi Serrano i fa un repàs al paper de l’advocat Francesc Layret, qui va dedicar la seva vida a la defensa dels treballadors i a la construcció d’una força política catalanista que representés a la classe obrera. La mostra també explica molt especialment les seves darreres 36 hores, 20 de les quals les va passar a Sabadell, abans que pistolers pagats per la patronal catalana acabessin amb la seva vida.

Francesc Layret, el primer advocat laboralista de Catalunya.

L’exposició està formada per un conjunt extens de fotografies i documentació originals de l’època procedents de diversos arxius públics i particulars, amb objectes, obres i mobiliari procedents dels fons del Museu d’Història i d’Art de Sabadell i de la família Rodríguez-Roda Layret, els quals en bona part es presenten per primera vegada en públic.

La mostra també comptarà amb l’aportació d’una il·lustració creada expressament per a l’ocasió de l’artista Xavi Torrent i també d’una obra nova de l’artista sabadellenc Werens inspirada en la figura d’en Layret, així com també s’hi podrà escoltar la veu de l’actor Jep Barceló donant veu al Layret polític i la veu de la cantant Teresa Rebull interpretant la cançó Vint bales, basada en la lletra del poema “A Layret”, de Maria Mercè Marçal, gràcies a la col·laboració de la discogràfica Picap i de la Fundació Maria Mercè Marçal.

Deixa un comentari