Esports i aire lliure

Torna la festa del riu

La celebració serà aquest diumenge 26 de març, a partir de les 10 h, amb les activitats tradicionals. Per assistir, cal inscriure’s a través del Departament de Medi Ambient de l’Ajuntament de Cornellà.

La zona del riu torna a ser l’escenari d’una de les festes més estimades per la ciutadania. La festa del riu se celebra aquest diumenge 26 de març, des de les 10 h i fins a les 13.30 h, tot i que el punt d’informació estarà disponible ja des de les 9 h del mateix diumenge.

D’aquesta manera, Cornellà organitza la vuitena edició d’aquesta festivitat per commemorar el Dia Mundial de l’Aigua. Aquesta jornada festiva i, a la vegada, educativa, a l’entorn del riu Llobregat al seu pas per la nostra ciutat té l’objectiu de promoure valors naturals i destacar la biodiversitat d’aquesta zona. Al llarg de tot el matí de diumenge, es portaran a terme diferents activitats per compartir en família: tallers naturalistes, pedalada popular, Train Running, itineraris naturalistes, plantada d’arbres i activitats de ciència ciutadana.

IMPORTANT:

Totes les activitats són gratuïtes, excepte el Train Running. Amb tot, cal inscripció prèvia per a totes les propostes organitzades a la Festa del Riu. Aquesta confirmació d’assistència, es pot fer a través del 93 475 87 18 (de dilluns a divendres, de 8 a 14 h) o per correu electrònic a medi_ambient@aj-cornella.cat

Per participar al Train Running, cal apuntar-se a través del web: www.masmec.cat

El mateix diumenge, les persones que participin en aquesta cursa d’obstacles, hauran de passar abans pel Punt d’Informació (obert des de les 9 h) i recollir un entrepà i una beguda que es lliurarà entre tots els participants.

QUÈ ÉS EL TRAIN RUNNING?

Infants participants a la Train Running de l’any passat.

És un cros familiar d’obstacles que començarà a les 10 del matí i que té una durada aproximada de dues hores. Està recomanada per a famílies amb infants a partir dels 8 anys i es desenvolupa en diferents punts del riu, tant en la zona urbana com a la part de la ribera.

PLANTADA DE 100 EXEMPLARS

La plantada és una de les activitats més tradicionals d’aquesta festa.

La Festa del Riu també compta amb una plantada d’arbres i d’arbustos, des de les 11 h i fins a les 13.30 h. La intenció és, per primera vegada, plantar també espècies aromàtiques, però, tenint en compte la situació d’alerta per sequera, aquesta activitat es podria haver d’anul·lar.

COMMEMORACIÓ DEL DIA MUNDIAL DE L’AIGUA

Les Nacions Unides van decretar el 22 de març per commemorar el Dia Mundial de l’Aigua, amb la finalitat de conscienciar sobre la necessitat de mantenir i protegir aquesta font de vida.

Aquest any, i amb els efectes notables del canvi climàtic, quasi totes les activitats de conscienciació que es promouen arreu del món giren entorn de la reducció del seu consum per prevenir les sequeres.

Afegeix un comentari

Deixa un comentari