Activitats familiars

Setmana Santa amb infants

Què fer amb nens durant aquestes vacances de Setmana Santa a Cornellà de Llobregat.

Us proposem quatre activitats diferents per desenvolupar aquests dies de vacances escolars. La majoria són propostes gratuïtes i per gaudir en família.

Els infants comencen les seves vacances de Setmana Santa a partir de la tarda del 22 de març i ja no tornaran a les aules fins al dimarts 2 d’abril, moment en què s’inicia el darrer trimestre del curs. Són 10 dies de descans i de desconnexió per als més petits, que es poden convertir en un malson per als pares i per a les mares si no es tenen plans en família. Per donar un cop de mà, aquí us proposem unes quantes activitats que es poden desenvolupar a la nostra ciutat, la majoria de manera gratuïta, i que serviran també per gaudir de l’inici de la primavera.

Amb l’arribada del bon temps, s’ha recuperat la programació de les Jugateques ambientals, que són espais de joc dinamitzat amb materials sostenibles i relacionats amb una temàtica mediambiental. Aquestes activitats es porten a terme tots els diumenges, d’11.30 a 13.30 h i són totalment gratuïtes. És una programació impulsada per l’Àrea Metropolitana de Barcelona i amb la implicació de l’Ajuntament de Cornellà que es desenvolupa en diferents parcs naturals de la zona metropolitana. En el cas de la nostra ciutat, les ubicacions triades són Can Mercader (Almeda) i el Canal de la Infanta (Fontsanta-Fatjó).

A banda d’habilitar jocs de fusta o de materials reciclats, també s’organitzen tallers –també gratuïts-. Aquí podreu conèixer la programació prevista fins al juny. El diumenge 31 no hi haurà jugateques a Cornellà, però el diumenge 24 sí. Així que aquesta és una bona forma de començar les vacances dels infants, a l’aire lliure i amb activitats de conscienciació.

Hi ha poques coses que agradin més a la canalla que un conte. Per aquest motiu, aquests dies us heu d’avituallar d’un bon nombre d’històries apassionades. Us recomanem, especialment en els casos dels més petits, demanar en préstec llibres relacionats amb aquesta època de l’any: primavera, Setmana Santa, Pasqua, la Mona, la vida a la granja… És una manera d’entretenir-los i, a més, de conèixer les tradicions de la nostra societat i les característiques d’aquesta estació.

A més de llegir aquestes històries, podeu fer activitats paral·leles, com ara dibuixar els personatges preferits del conte, preparar algun dels plats típics d’aquesta època, fer alguna manualitat amb flors… Continueu llegint perquè us donem idees.

Aquesta opció no pot faltar en cap llar amb infants. A banda dels contes, deixar volar la seva imaginació els apassiona, així que us animem a fer diferents objectes relacionats amb els conillets de Pasqua, figures de xocolata o amb flors. En els vídeos que us posem a continuació, trobareu algunes idees de manualitats. Quina és la vostra preferida?

Aquesta activitat us la vam proposar l’any passat i us va encantar! A través de les nostres xarxes socials, vau ser uns quants els que ens vau explicar que havíeu seguit la nostra recomanació i que havia estat un èxit. Per aquest motiu, us la tornem a aconsellar.

Podeu quedar amb amics i amigues dels vostres fills i filles per fer la cerca d’ous de xocolata. Fins i tot, podeu anar més enllà i confeccionar la cistella per portar els ous trobats –aquesta és una idea extra de manualitat-. Cada família compra una bossa d’ous, conillets o figuretes vàries de xocolata i les amagueu per una zona del parc on hi hagi arbustos i flors. Els nens i les nenes han de tenir els ulls tancats o tapats per no saber on els esteu  amagant. I un cop distribuïts per una zona acotada del parc, els infants han de ser ràpids per trobar-los!

A banda d’aquestes propostes, us recordem les que vam aconsellar l’any passat. I, el més important, gaudiu molt d’aquest temps en família…

Deixa un comentari