Conferències

Tornen els còmics a Cornellà, del 4 al 27 de novembre

Cornellà torna a convertir-se des d’aquesta setmana en la ciutat del còmic. La Mostra del Còmic és una de les cites més veteranes del país vinculada a l’art de les historietes que es porta a terme des de fa 38 anys. A través d’aquesta iniciativa, es presenten les joves promeses del món de les vinyetes, però també es reconeix el talent dels professionals.

Teresa Valero, premi Ivà 2022

Teresa Valero, premi Ivà 2022

Una de les cites més destacades és la inauguració de la Mostra del Còmic, que acull el Castell del 4 al 27 de novembre. L’acte inaugural serà el mateix divendres 4 de novembre, a partir de les 20 h, i és un espai que presenta les obres guanyadores i finalistes de l’actual edició, a més del Racó de l’Ivà, que està dedicat a les caricatures de la persona guanyadora del Premi Ivà de cada any. En aquesta 38a edició, Teresa Valero és la professional guardonada.

ALTRES EXPOSICIONS ENTORN DEL CÒMIC A CORNELLÀ

Paral·lelament a la Mostra del Còmic del Castell, el Museu Palau Mercader també acollirà, del 13 de novembre a l’11 de desembre, l’exposició “Vinyetes migrants”, organitzada pel Museu d’Història de la Immigració de Catalunya. A través d’aquesta, es vol donar visibilitat al compromís del còmic per donar visibilitat a la realitat de les persones que migren en els darrers anys.

I el Centre de Normalització Lingüística de Cornellà també acull una exposició sobre el Còmic en català. En aquesta mostra, podrem gaudir de les vinyetes escrites en llengua catalana i també farem un repàs a les obres guanyadores de la Mostra del Còmic de Cornellà, en la categoria de català, dels darrers 10 anys. Aquesta exposició estarà situada al vestíbul de l’escola de català, del 7 al 30 de novembre.

Deixa un comentari