Activitats familiars Esports i aire lliure

Trobada gegantera

28a Trobada gegantera per celebrar la festa major de Cornellà de Llobregat.

La festa major d’aquest any comença amb dues propostes destacades aquest cap de setmana. D’una banda, dissabte 3 de juny es portarà a terme la Trobada de Gegants i, diumenge 4, les matinades de grallers i timbalers de Cornellà.

La programació del Corpus 2023 comença aquest dissabte 3 de juny i una de les primeres activitats destacades és la 28a Trobada de Gegants del Corpus. Començarà entorn les 17 h, amb la recepció de les colles i a partir de les 18.30 h, s’iniciarà la cercavila des de la plaça de l’Església (que és el punt de trobada), passant pels carrers de Mossèn Jacint Verdaguer, de l’Ametller, de Rubió i Ors, de Cerdanya, de Ramon Sala, el passeig dels Ferrocarrils i finalitzarà a la plaça de la Sardana. Aquesta trobada està organitzada per Foment de Cultura Popular de Cornellà.

Les colles participants d’aquest any, a banda dels Gegants de Cornellà de l’entitat Foment de Cultura Popular de Cornellà, són: Gegants de Mollet del Vallès, Associació Gegantera Delta del Prat, Colla Gegantera de Vacarisses, Gegants de Vinaròs, Gegants de Sant Quirze del Vallès, Gegants de Caldes de Montbui, Gegants de Sant Llorenç Savall, Colla Gegantera de Sant Antoni de Vilamajor, Colla Gegantera i Grallers de Sant Pere Torelló.

I l’endemà, el diumenge 4 de juny, Foment de Cultura, juntament amb els Castellers i l’Agrupació Sardanista de Cornellà, desenvoluparan la 11a Matinades de Grallers i Timbalers de Cornellà. Serà a partir de les 9 h, des de la plaça de l’Església. Aquesta festa indica que el Corpus està a tocar i servirà per animar la població de les ganes de gaudir de la nostra festa major. El recorregut de la Matina és molt similar a la cercavila de la trobada gegantera i s’iniciarà a la plaça de l’Església, passant pels carrers de l’Ametller, de Rubió i Ors, de Marquès de Cornellà, de la plaça de Lluís Companys, de l’Eduard Gibert, de la rambla d’Anselm Clavé i finalitzarà, novament, davant de l’Ajuntament. Durant aquest primer cap de setmana de festa major, n’hi ha més activitats que podreu trobar al programa del Corpus 2023.

Deixa un comentari