Arts escèniques

La programació del Corpus 2023!

Torna la Festa Major de Cornellà de Llobregat, del 8 a l'11 de juny de 2023

La Festa Major serà del 8 a l’11 de juny, amb una àmplia oferta GRATUÏTA d’activitats familiars, esportistes, culturals i, evidentment també, musicals.

Sou moltes les persones que ens heu demanat informació sobre la celebració del Corpus d’aquest any. Doncs bé, l’espera ja ha acabat!

La festa major del Corpus arriba a la nostra ciutat, del dijous 8 al diumenge 11 de juny, tot i que des d’aquest cap de setmana ja comencen les activitats, tal com expliquem en la resta de notícies d’aquesta revista digital.

Els pregoners d’aquest any

Amb la intenció de fer una festa el màxim d’inclusiva, Cornellà aposta per incorporar activitats adaptades. Per aquesta raó, el pregó d’aquest any, centrat en la integració i la inclusivitat, anirà a càrrec de persones amb capacitats diferents o que hi estan directament vinculades: José Manuel Serrano (alumne de l’Escola Virolai), Fernando Olaya (usuari dels tallers de l’entitat Aprodico), Pepo Vinueza (atleta) i Maite Cidre (una de les supermamis de Cornellà).

I per complir amb aquesta voluntat d’oferir unes festes més inclusives, el pregó serà interpretat també en llengua de signes i hi haurà diverses activitats de jocs infantils que es faran sense soroll en períodes determinats per facilitar el gaudi dels nens i nenes amb hipersensibilitat auditiva o trastorn de l’espectre autista. Així mateix, la fira d’atraccions funcionarà sense soroll, durant les primeres hores de la tarda.

Els concerts!

Un dels punts destacats de la nostra festa major de Cornellà són els concerts gratuïts, tant en els escenaris principals com als diferents barris. Per la plaça de Catalunya passaran Enol (divendres 9, 22 h), La Fúmiga (divendres 9, 23.30 h), La Húngara (dissabte 10, 20 h), CELTAS CORTOS (dissabte 10, 23.30 h) i el concert de tancament que torna a ser una proposta de Los 40 POP, amb artistes com Nil Moliner, Siderland, Alfred Garcia, Depol, Paula Koops o Zzoilo, entre d’altres (diumenge, 18.30 h).

El parc de la Ribera acull una nit de música jove protagonitzada per dones dj: dJenka, Jackie-D i DJ Jolie (dissabte, 22.30 h), i la plaça del Pilar, les intervencions de Ruth Jové i Scarlets & The Femme Soul Band (divendres, 20 i 21.30 h). Altres escenaris són la plaça del Pallars, la plaça de Sant Ildefons o el Camp de les Aigües, per portar la música a tots els barris de la ciutat.

Piromusical dissabte, nombroses activitats familiars i d’entitats

El programa conté fins a 170 propostes culturals, artístiques, esportives i familiars. Continuen les propostes més tradicionals, com el Corndefoc que segueix al pregó, el Populari, la festa Holi Dolly o el Piromusical (dissabte 10, 23 h, des del mirador de la Torre de la Miranda).

Com cada any, les entitats i associacions de la ciutat també participen i són presents en un munt d’actes més tradicionals, com l’exhibició castellera, les sardanes, les actuacions a la caseta de la Peña Atlético Minas, la Festa Galega al parc de Can Mercader, la Trobada de Gegants del dissabte 3 de juny, o el Toc de Corn, que aquest any porta la seva música i les activitats familiars al Camp de les Aigües.

Participa al Trivial del Corpus!

Aquest any, volem compartir amb vosaltres una activitat divertida que, a més, té premi. Es tracta del Trivial del Corpus!

Volem saber quant sabeu de la nostra festa major amb preguntes variades que, d’acord amb el joc de taula tradicional, estarà dividit per colors i per temàtiques. Per exemple, la porció rosa estarà vinculada a temes d’entreteniment o de cultura popular i la de color groc, a la història del Corpus. Per guanyar el Trivial, cal respondre correctament les sis preguntes.

El concurs es portarà a terme a través del nostre compte d’Instagram i entre els perfils guanyadors, es sortejarà un abonament per a la temporada setembre-desembre del Cornellà Escènica del Departament de Cultura de l’Ajuntament de Cornellà i un sopar per a dues persones en el restaurant Kualexu, gentilesa del Cornellà compra a casa.

*Val a dir que l’abonament de la temporada s’adaptarà al tipus de família de la persona guanyadora, de manera que pot ser individual, per a dues, tres o fins a quatre persones.

Es faran dues edicions del Trivial i en cadascuna d’elles, hi haurà una persona guanyadora que rebrà les entrades i el sopar. La primera, es publicarà a les històries d’Instagram el dimarts 6 de juny, a les 12 h, i la segona es farà pública el dijous 8 de juny, també a partir de les 12 h.

IMPORTANT: Els interessats podran participar durant les 24 hores que durarà activa la història. Passat aquest temps, es guardarà en destacats, però ja fora de termini. El guanyador/a de cada edició es publicarà una hora després de tancar el concurs.

En resum, què heu de fer per participar al Trivial del Corpus i guanyar el súper premi?

  1. Seguir el nostre compte del @queferacornella a Instagram
  2. Contestar CORRECTAMENT totes les preguntes del Trivial que estarà actiu a la nostra història
  3. Entre els guanyadors/es, es sortejaran els premis.

Recordeu que hi haurà dues edicions del Trivial, per tant, haureu d’estar atents!

Punts Lila contra les actituds sexistes

Durant els quatre dies de festa major, s’instal·laran al costat dels principals escenaris de festa carpes senyalitzades com a Punt Lila per informar, assessorar i ajudar enfront de les violències masclistes i Lgbtifòbia. Compten amb una parella d’Agents Lila que estarà en coordinació amb l’organització i també amb els cossos de seguretat, si la situació així ho requereix.

Servei gratuït d’autocars amb parades a demanda

Finalment, repetint l’experiència de l’any passat, les nits del dijous, divendres i dissabte, de 21.30 a 3.00 h, funcionaran dues línies d’autocar gratuïtes que realitzaran parades a demanda al llarg del seu recorregut i enllaçaran amb les principals estacions de transport públic.

Consciència davant la situació de sequera

D’acord amb la situació d’excepcionalitat per sequera, aquest any algunes activitats de la festa major que implicaven l’ús d’aigua no es faran. És el cas de la festa de l’escuma, o dels tobogans d’aigua, que han estat substituïdes per altres propostes familiars. Aquesta decisió se suma a les mesures preses per l’Ajuntament de Cornellà per reduir el consum d’aigua des de l’entrada en vigor del decret de la Generalitat de Catalunya, el passat mes de març.

1 comentari

Deixa un comentari