Activitats familiars Esports i aire lliure

El carnaval arriba a Cornellà!

El carnaval ja ha arribat i amb ell, les ganes de gaudir, de disfressar-se i de sortir al carrer, perquè, com diu la cançó: “quan arriba el Carnestoltes tots sortim a passejar per saltar, cantar i ballar!”. I precisament, aquesta és la nostra intenció pels propers dies.

Durant tota la setmana, el rei Carnestoltes haurà donat les seves ordres en cada centre i, per aquesta raó, al llarg d’aquests dies veiem infants amb una sabata de cada color, amb pijama pel carrer o amb un pentinat divertit. En l’àmbit municipal, la celebració comença aquest 16 de febrer, amb la commemoració del Dijous Gras.

Dijous 16 de febrer: Dijous Gras         

El rei Carnestoltes arriba a la nostra ciutat.

A partir de les 17.15, a la plaça de l’Església, es donarà la benvinguda al rei Carnestoltes amb molta música i animacions, a càrrec de la companyia Més Tumàcat. Un cop hagi arribat el monarca del carnaval, el pregó començarà a les 18.15 h i amb ell, oficialment, haurà arribat la disbauxa a la nostra ciutat.

Divendres 17 de febrer: la festa a les escoles

Divendres, les escoles organitzen les seves particulars celebracions. Depenent de cada centre, els escolars hauran de portar una disfressa feta a casa, comprada o elaborada a l’aula. De fet, si els vostres fills han de portar una vestimenta feta per ells, en aquest número us donem alguns consells per confeccionar-la fent servir materials reciclats.

Dissabte 18 de febrer: GRAN CONCURS DE DISFRESSES

Les comparses recorren els carrers del barri de la Gavarra.

Dissabte és el gran dia de la celebració del carnaval a Cornellà perquè és el gran dia de la rua i el moment en què totes les comparses passegen per la ciutat per mostrar les seves disfresses i fer-nos gaudir amb les seves coreografies.

El Concurs de Comparses del Carnaval començarà a les 18 h, al carrer de Bonestar (a l’alçada de la plaça de Catalunya). Les comparses recorreran l’avinguda de Sant Ildefons, de la República Argentina, el carrer de Mossèn Andreu fins a la plaça de Catalunya, on tindrà lloc la fi de festa i el lliurament de premis.

Com és habitual, el concurs es divideix en cinc categories:

  • millor coreografia
  •  millor animació musical
  • disfressa millor confeccionada
  • disfressa més original
  • disfressa de temàtica més actual
Moment del lliurament dels premis a l’escenari de la plaça de Catalunya.

Cada premi està dotat d’un guardó i d’una targeta de compra amb 500 euros per fer servir en els comerços adherits a l’associació Cornellà Compra a Casa. Sa Majestat el Rei Carnestoltes serà l’encarregat de fer públic el veredicte del jurat, format per diferents personalitats de la ciutat. A partir de dilluns 20 de febrer, en aquesta revista digital, penjarem les fotografies amb els moments més destacats d’aquesta celebració!

Diumenge 19 de febrer: Carnaval infantil

Gran festa final del Carnaval infantil de diumenge.

L’endemà, diumenge 19 de febrer, es portarà a terme la tradicional Rua Infantil amb la Xaranga Sarau de la Societat Coral La Unió. La cercavila començarà a les 12 h, des de l’inici del carrer de Rubió i Ors, a l’alçada de Pius XII, i després pujarà per la rambla d’Anselm Clavé per acabar a la plaça de l’Església. Allà, hi haurà festa amb les actuacions de la companyia Grimpallunes i el seu espectacle carregat de jocs, de música i de sorpreses nomenat “La Cuca de Mil Colors”.

Dimecres 22 de febrer: Dimecres de Cendra

El rei Carnestoltes és jutjat pels excessos de la festa.

I la celebració local de carnaval finalitzarà a la plaça de Sant Ildefons, per celebrar el Dimecres de Cendra. En aquesta plaça es desenvoluparà el judici final al rei Carnestoltes després dels excessos de la festa de Carnaval. En aquesta celebració actuarà la companyia Pentina el gat amb l’espectacle “Balambambú”.

Després dels anys de pandèmia, aquest és el primer any que podem sortir a gaudir de veritat. Per tant, us desitgem una magnífica festa de carnestoltes!

Afegeix un comentari

Deixa un comentari