Activitats familiars Exposicions i més

Fira de la Solidaritat

La Fira de la Solidaritat torna a Cornellà de Llobregat, el 7 d'octubre de 2023.

L’Ajuntament de Cornellà organitza novament la Fira de la Solidaritat per a la Cooperació. Serà aquest dissabte 7 d’octubre, a la plaça de Catalunya, de les 17.30 a les 21 h, amb la implicació de les diferents entitats i associacions solidàries que col·laboren a la ciutat.

La Fira de la Solidaritat de Cornellà és una de les cites més tradicionals de la tardor, ja que serveix per mostrar entre la ciutadania l’ampli ventall de projectes de cooperació que es realitzen des de la nostra ciutat, per a la població cornellanenca o a favor d’altres zones del món. Acostuma a ser una tarda dinàmica i amb molta participació ciutadana.

La Fira arriba enguany a la vint-i-tresena edició i és tradicional que, a banda de donar visibilitat a les entitats i a les associacions de caràcter solidari, es desenvolupi una activitat central. Enguany, aquesta serà una exposició sobre els Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS). Sota el lema ‘Fem-los la nostra realitat’, es realitzarà un joc dinamitzat per als més petits, perquè entenguin quins són aquests objectius i de quina manera es poden aplicar a la nostra vida quotidiana. Aquest joc se sumarà a altres activitats familiars, amb jocs gegants de fusta i amb una actuació de circ en el decurs d’aquesta jornada.

Les entitats participants d’aquesta edició seran: Associació de Veïns Gavarra, Fundació Pau i Solidaritat, Gent Teranga, Creu Roja Cornellà, Fundació Josep Comaposada-Sindicalistes Solidaris, Associació d’Educació Popular Carlos Fonseca, Kawral Sukabe lluita contra la pobresa, Catratxhos, Associació Amics de les Missioneres de la Institució Claretiana i Cornellà Solidari.

Per a més informació, us podeu adreçar al Punt del Voluntariat i de la Solidaritat:

📍 Mossèn Andreu, 17 (Oficina Jove de Cornellà)

📞93 376 28 00 o 630 825 811

puntvolisol@gmail.com

Què són els Objectius de Desenvolupament Sostenible?

Al setembre de 2015, i amb l’acord històric de 193 països, l’Assemblea General de les Nacions Unides va aprovar l’Agenda 2030 per al Desenvolupament Sostenible i els seus 17 objectius de desenvolupament sostenible (ODS), com a instrument global amb un ampli abast i una importància sense precedents.

Com a compromís mundial, busca que tots els estats es proposin fermament posar fi a la pobresa i la fam, a combatre les desigualtats, protegir els drets humans, especialment de les persones més excloses i de major vulnerabilitat, promoure la igualtat de gènere i l’empoderament de les dones i les nenes, construir societats pacífiques, justes i inclusives i garantir una protecció resilient del planeta i dels seus recursos naturals.

Els ODS són disset objectius de caràcter ambiental, social i econòmic que guien la implementació de l’Agenda 2030. Tots els objectius estan molt relacionats: per avançar en un cal avançar també en d’altres. Volen ser unes fites concises, fàcils de comunicar, orientades a l’acció i aplicables a tots els països.

Dues exposicions vinculades amb la Fira de la Solidaritat

A banda de la mostra sobre solidaritat a la plaça de Catalunya, l’Ajuntament també posa en marxa dues exposicions que es podran visitar durant tot el mes.

  • ‘L’Abecedari de la solidaritat’, de Sindicalistes Solidaris, estarà situada a la Sala Raimon Llort de la Biblioteca Central, del 2 al 31 d’octubre. Aquesta mostra fa un recorregut per alguns dels conceptes més rellevants de l’univers solidari amb la intenció de sumar i apropar els més joves al món de la solidaritat i la cooperació amb els textos de Virgínia Martínez i Núria Pelay i les il·lustracions de Namíbia Coronado.
  • ‘Transformant el món’, que es podrà visitar del 2 al 6 d’octubre, a l’espai expositiu de l’Oficina Jove, situada al carrer de Mossèn Andreu, 17, fa un repàs dels Objectius de Desenvolupament Sostenible de l’Associació Nacions Unides a Espanya. És una mostra didàctica conformada per 18 plafons que projecten la importància que té la consecució d’aquests objectius en la societat civil catalana.

Afegeix un comentari

Deixa un comentari